ЛичностиОбщество

Гадателката Теодора Стефанова ще ни запознае с „Осмото чувство” на 15 ноември в Самоков

Анна Манова

Известната българска гадателка Теодора Стефанова ще гостува в Самоков. Поводът е новата й книга „Осмото чувство – ключът към Вселената”, която излезе на българския пазар в началото на месец ноември. Премиерата й в Самоков ще се състои на 15 ноември от 18:30 часа в хотел „Арена” и се осъществява под патронажа на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” .

Гадателката Теодора Стефанова идва в България специално за да представи пред аудиторията новата си книга, която има както биографична част, така и прогнози за бъдещето.  Нейният литературен гастрол включва 9 града в страната и Самоков е един от тях. Както подчертава самата авторка няма нищо случайно в нашия живот – със Самоков я свързват множество приятелства и топли спомени.

Теодора Стефанова или позната повече като гадателката на Берлускони ще запознае читателите с една разтърсваща книга, в която са включени прогнози за бъдещето на човечеството. Книгата е пълна с послания за това да отворим сърцата си и да ги изпълним с безрезервна обич и доброта, да превъзмогнем егото. Тя внася светлина върху мисията на Теодора и контакта й с един извънземен интелект.Чрез гласа на Унилсън Теодора е помогнала на хиляди хора да превъзмогнат трудни моменти в живота си, давала е точни прогнози за едни от най-влиятелните личности в света, както и за предстоящи промени в най-силните държави. Със своите прогнози тя предизвиква огромен интерес и стига до различни телевизионни предавания в цяла Европа и Америка. Вече 26 години използва контакта си с Унилсън в своята работа като футболен анализатор и коментатор на мачове в Mediaset Premium и Telelombardia – телевизията на Силвио Берлускони в Милано.

Книгата е част от операция „Жълти стотинки”. Това е кампания с кауза, насочена към децата с множествени увреждания. Даренията от кампания 2017 ще осигурят допълнителни рехабилитатори към „Център за надежда” в гр. София.

Малко преди срещата на гадателката Теодора Стефанова със самоковската аудитория, разговаряме с нея за книгата, посланията и… нямаше как да не попитам за прогнози, свързани със Самоков. Ето какво сподели Теодора специално за в. „Самоков 365”.

Здравейте, Теодора! Какво ви подтикна да започнете да пишете и как се появи на бял свят новата Ви книга?

Първата ми книга „Един глас ми говори за вас” излезе първо на италиански, а след това бях подтикната да я преведа на български. Тази книга имаше невероятен успех. И до ден днешен се продава. Не съм вярвала, че в Италия някой ще прояви интерес към една българка. Бях предсказала на Силвио Берлускони, който тогава беше далече от политиката, че ще стане министър – председател. Година и половина по-късно Берлускони ме свърза с известния водещ Маурицио Констанцо. Той ме покани за гост в шоуто му. Това беше през 1993 година. Там разказах за себе си и за извънземното, което ми говори. Малко след това най-голямото тамошно издателство – „Мондадори”, ми поръча да напиша автобиографична книга. В България излезе през 1999 година.

Втората ми книга се казва „Осмото чувство – ключът към Вселената”. Имах я като идея, но все си казвах, че не съм готова. Важно е да има какво да кажеш като прогноза, особено свързана с онази духовна храна, която толкова липсва. Преди 10 години имах идея за написването й, но не стана. Преди 4-5 години пак си бях отбелязала някои неща, но тогава имах други грижи –  почина майка ми, която за мен беше будител и учител. И не беше тогава моментът. Преди три години книгата беше почти готова в италиански вариант, но не се случи. Но се появиха български издатели в лицето на съавтора ми Ани Томова и издателство „Колибри”. Усетихме се с доверие и топло отношение. Повярвахме в нашия проект и се роди тази книга. Тя е с автобиографични моменти и прогнози за бъдещето.

Книгата носи интересното заглавие. Кое е това осмо чувство?

Има шесто чувство, развива се в момента и седмото. А осем е число, което символизира безкрайността. Това е новото време.

Ще издадете ли какъв всъщност е ключът към Вселената?

Ключът към Вселената е да гледаме напред в по-глобален и положителен план, с повече вяра да приемаме това, което ни се случва. Да живеем в хармония с умните машини, с роботиката. Машините няма да ни навредят, те са създадени да ни помагат, особено ако сме подготвени и знаем как да си взаимодействаме. Тогава няма да имаме притеснения. В този аспект на развитие новите деца ще са нашите учители.

Какви са конкретните послания, които изпращате до своите адресати чрез книгата?

Най-вече да надмогнем егото и лошото, да помагаме на ближния. Да съумеем да изкореним тази злоба и завист, които не ни дават да се помислим за общност. Да бъдем човеци. Освен това да сме подготвени за бъдещи срещи с изкуствения интелект, да приемем чуждото присъствие и да се научим да живеем в хармония с него.

На 15 ноември ще се състои представянето на новата Ви книга в Самоков. Как се спряхте на това Самоков да бъде част от 9-те града в България, включени в литературното турне на книгата „Осмото чувство”?

Със Самоков ме свързват много хубави спомени. През 1985 година работех като администратор в хотел „Рила”. Четири години живях в Самоков. Срещнах такива прекрасни хора, които са ми помагали много и са отваряли дома си за мен, за да се чувствам добре. Няма да изброявам всички самоковски фамилии, с които съм общувала, за да не пропусна някого. Надявам се да успея да се видя с всички тях на представянето на книгата си на 15 ноември, от 18:30 часа, в х-л „Арена”. Срещата се осъществява под патронажа на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски”. Много съм им благодарна. Благодаря и на моята приятелка Зинаида Хаджимитова.

След като говорим за Самоков няма как да не попитам и за бъдещето на града и региона. В началото на лятото градът претърпя наводнение, което повлия негативно на доста семейства. Ще изживее ли Самоков други подобни бедствия?

Запозната съм със случая. Бог и природата си казват думата, но има и допуснати човешки грешки. Трябва да има повече контрол върху реките и язовира. Дало е предпоставки да се случи. Работи се усилено и около язовирната стена на Бели Искър, правят се проверки. Няма да има унищожителни последствия. В региона има предпоставки за развитие на агротуризъм. Селата около Самоков ще живнат, защото към тях има големи апетити и инвестиции. Самоков ще се развива покрай туризма. В региона има проблем с демографската криза. Младите хора ще бъдат по-дейни. Ще има нови инвестиции и съответно нови работни места. Не случайно там се строят заводи от италианци. В управлението на Самоков ще има промяна до 2 години, в него ще се включат много нови млади хора. Ромското население ще работи в посока на това да се интегрира. Те ще станат по-образовани. Ще разберат колко е важно образованието. Това е прогноза за след около 20 години за тях. И ще си създадат нова партия.

Каква е прогнозата Ви за Боровец?

Туризмът ще се развива. Ще се инвестират европейски средства за ски пистите. Боровец по нищо няма да се различава от най-големите световни курорти и ще се разраства. Няма такъв друг хотел на Балканите като хотел „Рила” – по начина, по който е направен, по услугите, които предлага. Хотел „Самоков” също е на добро ниво. Има и още добри хотели.

И на финала на разговора като човек, който в момента е футболен коментатор в Италия, няма как да не попитам за спортните клубове в Самоков и тяхното бъдеще.

Имате отбор по футбол, които ще се развива. Баскетболният отбор – също. В него до 2-3 години ще се вкарат инвестиции. Ще се засилят тези два спорта. Това е извън ските, където също ще има инвестиции. Младото поколение ще се насочва към тези спортове. Ще се създадат и нови спортни школи и бази.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close