ОбществоРегионални

Гадателката Теодора Стефанова представи новата си книга пред препълнена зала в Самоков

Анна Манова

Теодора Стефанова, позната повече като гадателката на Берлускони, представи новата си книга „Осмото чувство – ключът към Вселената” в Самоков. Събитието се състоя на 15 ноември в конферентната зала на х-л „Арена”, под патронажа на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” и с подкрепата на издателство „Колибри”.

„Има хора, които са по-специални. И за да ги разберем трябва да имаме по-фини сензори, необходимо е да погледнем отвъд зримото, да докоснем невидимото, да предложим съществуването на непознатото. Днес всички сме свидетели на необичайните умения на нашата съвременничка и сънародничка, която за разлика от всички нас притежава способността да пътува с машината на времето, да разказва миналото, да разнищва настоящето”, така Жаклин Вагенщайн, която е част от издателство „Колибри”, започна с представянето на книгата и нейния автор. А препълнената зала от близки и познати на авторката чакаше с нетърпение среща та и разговора с нея.

Съвсем неслучайно Теодора Стефанова започна срещата с думите: „Здравейте, мили приятели!” Нейният литературен гастрол включва 9 града в страната и Самоков е един от тях. Както подчерта самата авторка няма нищо случайно в нашия живот – със Самоков я свързват множество приятелства и топли спомени. Стефанова сподели пред аудиторията, че се вълнува от гостуването си в Самоков, точно толкова както и от посещението на родния й град Стара Загора, защото тук е живяла и работила 4 години. Стефанова направи кратка ретроспекция на своя живот, която включваше момента на преживяната катастрофа, работата й на Боровец, заминаването й в Милано, срещите й с хора от елита, приятелството й с Берлускони и Дарина Павлова. И не на последно място кариерата й като футболен коментатор – вече 26 години в телевизията на Берлускони. Разказа за написването на книгата, която включва както биографични моменти, снимки с близки на сърцето й хора, така и прогнози за бъдещето на страната и послания. Тя подчерта важността на това да живеем в мир и хармония с изкуствения интелект, да очакваме предстоящото ново бъдеще и новите деца. След това тя даде думата на публиката, сред която имаше доста близки хора. Те я поздравиха за успехите й, като всички се обединиха около това, че тя има голямо сърце и каквото им е предсказала се е случило – сигурен знак, че тя държи ключът към Вселената. А тя от своя страна им благодари за познанството. Доста от коментарите и поднесените цветя просълзиха гадателката. Това, че има голямо сърце си проличава от множеството благотворителни каузи, в които участва. Книгата „Осмото чувство” е част от операция „Жълти стотинки”. Това е кампания с кауза, насочена към децата с множествени увреждания. Даренията от кампания 2017 ще осигурят допълнителни рехабилитатори към „Център за надежда” в гр. София.

Присъстващите имаха възможност да й задават въпроси. Дали има контакт с починалите, дали сами избираме своята съдба и вярва ли в кармата, бяха част от питанията към нея. Имаше и въпроси, касаещи развитието на Самоков. Като Теодора подчерта, че районът ще се развива, туризмът също ще бележи успех, ще има нови инвестиции, предвижда отварянето на нови работни деца и ръст на раждаемостта в страната до 2025 година.

Емоционалната среща с гадателката Теодора приключи с дълга опашка от чакащи да се докоснат до нея, да я поздравят и да получат автограф.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close