КултураОбществоРегионалниСамоков

Гадателката на Берлускони Теодора Стефанова представи в Самоков второто издание на „Осмото чувство“

„Самоков 365“

Теодора Стефанова, позната повече като гадателката на Силвио Берлускони, представи второто издание на книгата си „Осмото чувство, ключът към Вселената“. Събитието се проведе в конферентната зала на хотел „Арена – Самоков“. Освен книгата писателката води и дискусия на тема „Изкуственият интелект и нашето бъдеще“.

Първото издание на книгата излиза през 2017 година. Тогава Теодора отново гостува в Самоков и се срещна с много приятели и познати. Самата тя подчерта, че градът й е на сърце, свързва го с много положителни емоции и хубави срещи. Тя се усеща кармично свързана със Самоков, защото е работила в Боровец, което й е дало възможност да създаде много приятелства, които продължават и до днес.

По думите ѝ всички ние имаме пето чувство. „Шестото чувство е само от някои хора развито, седмото е изкуственият интелект, а осмото – новите деца“, каза Стефанова. Тя добави, че изкуственият интелект е част от нашия живот.

„Колкото и да не ни се вярва, това е факт. Същото ще се случи и с роботите, те са вече внедрени в почти всяка сфера. Точно затова съм тук, за да кажа на хората да приемат новото и да не се страхуват от него. То не е никаква заплаха, ние хората ще бъдем по-човечни и по-усъвършенствани. Искам да кажа, че никой няма да си загуби работното място. Това трябва да го знаят хората и да се успокоят, защото всички ние ще минем през едно обучение“, каза писателката и като подчерта, че машините никога няма да надминат човешкото съзнание.

„Без нас хората няма как да съществуват машините и роботите. Това е моето послание към всички, по някакъв начин трябва да го разберем и да си бъдем полезни“, посочи още Стефанова.

Водещ на дискусията бе Албена Ненкова, която разказа пред публиката за живота и на Теодора Стефанова.

„Преди много години Теодора Стефанова предрича на тогавашния бизнесмен Силвио Берлускони, че ще стане премиер на Италия, както и завидната му политическа кариера“, каза в началото на дискусията Ненкова.

По думите ѝ Теодора Стефанова е преживяла немалко трудности през живота си, като продължава да ги преживява и до днес. „Последствията от катастрофата, в която тя едва оцелява преди повече от 30 години оставят завинаги своя отпечатък върху нея и я променят изцяло. Променят живота ѝ, този на нейните близки, променят възприятията ѝ за света, както и способностите ѝ, които добавят умения, които дори не е подозирала, че може да притежава, отнемат други – това да изживее живота си като обикновен човек с обичайните, ежедневни трудности и болки“, допълни Ненкова.

Ненкова каза, че Теодора Стефанова е различна и умее да предвижда с точност неща от национален и световен мащаб.

„Книгата „Осмото чувство, ключът към Вселената“ е породена от нейното желание да се обърне към повече хора, да направи достъпно своето познание за света на ближните си, да разкрие световни загадки и митове, до които, благодарение на своите специални умения и способности, тя е имала достъп“, каза още Албена Ненкова.

Гостуването се осъществи със съдействието на Сотир Немов, управител на „Си комерсиал 7“ ЕООД. Той и неговеият екип бяха подготвили като изненада кетъринг за всички, уважили събитието.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close