ЛичностиОбщество

Габриела Даганова: „Взривих се от емоции след слизане от сцената!“

Христиана Видинова

gabi2Всички навярно вече познавате Габи Даганова, момичето с ангелския глас, девойката, която за една вечер накара всички нас да тръпнем и да настръхнем хиляди пъти от представянето си в шоуто „Пееш или лъжеш“.

Припомняме, че преди две седмици /28.11.16г/ самоковското момиче застана рамо до рамо заедно със седем ентусиасти в борбата за спечелването на наградата и големия шанс да пее в дует с легената на рока – Атанас Пенев, познат на всички като Наско от БТР.

Габи спечели симпатиите на гост – звездата и на „разследващия“ екип още в самото начало на предаването. След краткото видео, в което гласът й се отвори за част от секундата, представянето, „липсинга“ и кръстосания разпит, на който беше подложена от Наско, Габи триумфира и изпълни легендарната песен на Queen – Who want to live forever, заедно с вокала на рок бандата.

За да сподели част от емоциите си,  решението да участва в предаването, както и какво е усещането да делиш една сцена с Наско от БТР, може да прочетете в следващото интервю от първо лице със самоковския славей Габриела Даганова.

Как реши да вземеш участие в “Пееш или лъжеш”? За първи път ли се явяваш в телевизионно шоу?gabi5

Искам да започна разговора ни с една персийска поговорка – „Това, което търсиш, търси теб“. Миналата година участвах в “X Factor”, където стигнах до т.нар. ,,тренировъчни лагери‘‘. Явно съм направила впечатление на екипа, на продуцентите и истината е, че те ми се обадиха за кастинг на новото предаване -,,Пееш или лъжеш‘‘.

Интересно е, че форматът се прави за първи път в Европа. До сега е излъчван в Корея, Китай и Тайван. Шоуто е номинирано за наградата „Еми“ тази година и се очаква да грабне награда.

Какво ти казаха семейството и приятелите, когато разбраха, че ще участваш в предаването?

Докато траеха снимките никой, освен най-близките ми, не знаеше че ще участвам в предаването. Афиширах участието си непосредствено преди излъчването на епизода. Не е тайна, че той е на запис. Разпитваха ме какво да очакват, но аз им отговарях просто да гледат и да се забавляват.

Как се чувстваш след победата? Очаквана ли бе тя за теб?

gabiНаистина не съм очаквала да спечеля и не за друго, а защото съзнавах колко късмет трябва да имаш при подобен тип предаване. При мен късметът никога до сега не беше работил и винаги съм полагала страшно много усилия и труд. Това ме е калило и ме е направило боец.

Беше фантастично преживяване. Имах шанса да работя с изключителни професионалисти, грабнах момента и му се насладих с всяка фибра! Човек живее само един живот, няма никаква възможност да провери една или друга хипотеза, чрез опит и по тази причина никога не знае дали трябва или не да последва зова на чувствата си. Е, аз винаги следвам сърцето си и то никога не ме е подвеждало!

Какво е чувството да пееш на една сцена с Атанас Пенев?

Взривих се от емоции след слизане от сцената, след дуета ми с Наско от БТР. Беше вълшебно! Признавам, че до такава степен бях изключила емоциите си, че успях да осъзная случилото се малко по-късно зад кулисите. Беше невероятно.  Не очаквах да има толкова бурна реакция и такъв интерес след излъчване на епизода! Обаждаха ми се хора и ми благодаряха за емоциите, които съм предизвикала у тях. Близките ми бяха щастливи и горди! Това за един артист е огромно признание, разтърсих се из основи. И с риск да бъда тривиална, ще кажа: БЛАГОДАРЯ от сърце на всеки, който отдели от времето си, за да ме поздрави. За мен е изключителна чест, че съм успяла да Ви докосна и съм много щастлива, че емоцията е достигнала до вас, защото какво е един артист без публика! Аз пея за вас!

Защо реши да бъдеш пременена в народна носия във видеото, в което те видяхме в самото начало?

Закърмена съм с любов към всичко българско и родно, и магията нямаше да е пълна, ако не бях облякла една красива българска носия.

Защо се спря на песента на Емели Санде – Read all about it?gabi4

Песента на Emeli Sande има дълбоко сантиментално значение за мен. Мисля, че изразява много от емоциите, които са на преден план в живота ми до този момент.

Донесе ли късмет на Габи Даганова #1?

О, да, определено ми донесе късмет.

Издай малко тайни от „кухнята”. На какъв принцип избират вас – участниците в шоуто, а също така и популярния изпълнител? Знаеше ли, че твоята дуетна половинка ще бъде Наско от БТР и че ще изпълнявате легендарната песен на Queen – Who wants to live forever?

gabi2Работата със сценаристите е доста сериозна, както зрителите са видяли -историите на ,,лъжещите” са доста добре скалъпени, много интересни и много далеч от личността, която влиза в този образ. За ,,пеещите‘‘ има вариант да излъжат в историята за себе си или да кажат пълната истина. Точно тук се крие и цялото очарование на предаването.

Моят образ беше изцяло истина. Работя като учител в детска градина, уча ,,Българска филология” в СУ, пиша стихове и пея от малка. Първоначалният замисъл на екипа беше да свиря на пиано на кръга с талантите и да ме представят като ,,Детската учителка‘‘, но се радвам, че стиховете взеха превес, тъй като не съм свирила от прогимназията.

Не знаех, че гостът ще бъде Атанас Пенев, вълнувах се. Никой от предаването не знаеше кой пее и кои не, криеха ни от водещите дори, не се разпявахме. Иначе няма да стане магията! (смее се)

По време на шоуто видяхме, че не показвахте емоциите си. Какви надделяваха вътре в теб, трудно ли ти беше?

В предаването ми беше трудно да не изразявам чувстватgabi7а си и да не реагирам, но такъв е замисълът му.

Какво ти предстои оттук нататък? Кога ще те видим отново в дует с Наско от БТР?

Предстои излъчването на новогодишния концерт, който ще бъде приказен!

И за финал. Идват най-хубавите и светли празници – Бъдни вечер, Коледа и Нова година. Какво си пожелаваш?

В навечерието на предстоящите приказни празници ми се иска да пожелая на всички да вярват в чудеса, да бъдат смели в мечтите си и непоколебими в изборите си! Всичко е възможно, невъзможното просто отнема повече време! Аз за себе си си пожелавам здраве, всичко друго от опит знам, че идва с желание и много, много труд! Благодаря на Господ и на Вселената, че откликнаха на желанията ми!

 

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close