Седмицата

В ярко розово и зелено „светнаха” дупките по улиците

dupkiМария Галчева

В неделя сутринта Самоков се събуди с нова пътна сигнализация, но този път тя не означаваше традиционната маркировка. Всички малки и големи дупки по централните улици бяха боядисани в дискотечните ярки розово и зелено.

Проверка на „Самоков 365” установи, че „набелязани” са всички дупки по главните пътни артерии на Самоков – като се започне от „Ихтиманско шосе”, премине се през „България”, „Македония” и „Търговска” и се стигне до кв. „Самоково” и Легето. Щедро отбелязани са асфалтовите травми включително и на улицата, на която живее градоначалникът Владимир Георгиев.

Потърсихме с въпрос Емил Николов, шеф на БКС дали това не е инициатива на фирмата, която ръководи, но той отрече, изтъквайки, че все още няма сключен договор за асфалтиране с Община Самоков. От страна на Общината също не са предприемани подобни действия.

Нетипичното маркиране явно има за цел да предупреди шофьорите за зейналите дупки. Друг обаче остава въпросът защо е необходимо да се стига до това, при положение, че всяка година в бюджета се заделят пари за асфалтиране. Или ремонтите се правят през куп за грош, или се набелязват за асфалтиране други участъци, а старите остават да се разтварят все повече и повече.

Все пак предупреждаваме водачите да бъдат предпазливи, въпреки че зеленото и розовото са изключително точни и ако се съобразите с тях, колата ви няма да има нужда от ремонти.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close