Обща категория

В читалище „Възраждане – 2016” деца боядисваха яйца

Анна Мановa

В село Продановци също се подготвят за предстоящите светли християнски празници. На Велика сряда  /12.04/ в читалище „Възраждане – 2016” децата от селото се бяха събрали, за да правят едно от най-любимите им неща, свързани с този празник – да боядисват шарени яйца.

Секретарят на читалището Елица Лобутова, заедно с част от читалищното настоятелство, бяха организирали Великденска работилничка. В нея единственото и най-важно условие беше всички да развихрят въображението си и да направят най-красивите и пъстри яйца. В тази дейност децата вложиха много труд, като се постараха да ги украсят по най-различен начин – с лепенки, с боички, с флумастери. Част от тях, за да са най-шарени, бяха увити в памук, потопен във всички налични цветове.

След като нашариха приготвените за повода яйца започнаха да майсторят и картички. За направата им и по-красивия им и стилен вид те използваха техниката „квилинг”. Изработените великденски картички останаха да красят читалището. Децата твориха и се веселиха. А в неделя  – 16.04, навръх Великден, по обяд ще се съберат в читалището с боядисаните яйца, за да проверят кое е най-здравото от тях.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close