ОбществоРегионални

В събота Боровец ще отбележи за девети път Световния ден на снега

Самоков 365

На 18.01.2020 г. /събота/ за девета поредна година Боровец ще отбележи Световния ден на снега. Събитието е част от мащабната инициатива на Международната федерация по ски World Snow Day, която цели да популяризира снежните спортове и активния начин на живот сред децата и младите хора и да запали любовта им към планината и снега.

И тази година първият планински курорт на Балканите е приготвил интересна снежна програма за деца и родители – уроци, състезания, демонстрации за безопасно практикуване на любимите зимни спортове, много музика и забавление. По традиция по време на снежния празник дневните карти за деца от 7 до 13 г. ще бъдат на символичната цена от 1.00 лв. И тази година всички начинаещи ще могат да се включат безплатните ски и сноуборд уроци на писта „Рила”. Те ся подходящи за деца над 7 години и възрастни, които никога не са се докосвали до магията на белите спортове.

Всички малки скиори ще могат да усетят тръпката на ски слалома и състезателния дух по време на състезанието за деца на специално обособеното трасе до влек “Иглика”. Слаломът започва в 11:00ч., а в състезанието могат да се включат деца на възраст до 13 г. с предварително записване в Adventure Center Borosport до 10ч. на 18 януари.  Всички смели състезатели ще бъдат оценявани от българската ски легенда – Петър Попангелов, който ще им даде ценни съвети и ще награди победителите.  Най-бързите ще получат и специални награди от “Бороспорт” и Sport Depot. За малчуганите на възраст между 4 и 7 години детският снежен парк „Борокидс” ще работи на символична цена от 1.00 лв. през целия ден на 18-ти януари. Промоционалните билети ще могат да се закупят от информационния център на Боровец-  Adventure Center Borosport. Към празника ще се присъединят и „Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил“, които ще организират търсене на съкровище, където със специален уред ще демонстрират по интерактивен начин как се откриват хора, затрупани от лавина.

Доброто настроение по време на празника ще бъде гарантирано с музикалната сцена на радио FRESH пред хотел „Рила”. Старт ще даде неотразимият шоумен и изпълнител Тео Койчинов. На сцената ще се качи енигматичната DIA с уникалните си хитове, съчетаващи български фолкор и съвременна електронна музика, както и любимката от X-factor Йоана. Следобед всички малчугани ще могат да се включат в снежните игри пред хотел „Рила”. Събитията по повод Световния ден на снега са част от инициативата за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ следва вече от няколко години.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close