Седмицата

В СУ „Никола Велчев” удари първият звънец

SportnoКолкото и да не ни се иска, лятото е към края си. В понеделник удари първият звънец в СУ „Никола Велчев”, за да оповести началото на учебната година. Официалното откриване се превърна в празник за всички присъстващи родители, учители, деца. Истинско тържество на духа и знанието. Най-развълнувани бяха петокласниците, които за пръв път прекрачиха училищния праг. Игрите, срещите с приятели, приятните мигове пред компютъра, разходките, постепенно отстъпват място на тренировките, уроците и домашните.

Директорката на училището припомни някои от най-значимите постижения през изминалата 2012/2013 г. Средният успех, постигнат от възпитаниците на СУ „Никола Велчев” е 4.75 и непрекъснато се повишава. Момичетата и момчетата с гогямо желание се включват в инициативите, които се организират на местно и национално ниво. Петя Субева се класира на второ място в конкурса „Не се гаси, туй що не гасне!”. Заедно със свои съученици, успя да спечели и награда с презентацията си по повод деня на космонавтиката. Тя беше връчена от Георги Иванов. Многобройни са титлите и призовите класирания, извоювани в състезанията по борба, ски-бягане, ски-алпийски дисциплини, биатлон. Безспорният номер едно е борецът Евгени Генчев, който стана европейски шампион в Черна гора и заслужено спечели титлата „Спортист на годината” за Самоков. Младите спортни надежди са завоювали общо 129 медала от държавни първенства.

Наташа Захариева прочете поздравителен адрес от министъра на образованието и науката Анелия Клисарова. Мелодии на любими детски песни огласиха двора, след което всички дружно се отправиха към класните стаи за първия учебен час.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close