ОбществоРегионални

В срок приключи ремонтът на ОУ „Митр. Авксентий Велешки”, Полицията и сградата на Общината

Самоков 365

В сряда /31-ви октомври/ се проведе заключителна пресконфереция по проекта за внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради – на РУП-Самоков, Общината и ОУ „Митр. Авксентий Велешки”, финансиран по ОП „Региони в растеж” на стойност 4 180 968.67 лв.
Арх. Надежда Клинчева – ръководител на проекта представи резултатите от реализацията му в присъствието на Васил Попов – началник на РУП-Самоков, инж. Борислав Апостолов – представител на ГБС, изпълнител на строително-ремонтните дейности и общинското ръководство.

Предвид дългата зима в Самоков, административните сгради определено имаха нужда от внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт. Изпълнението на мерките ще допринесе за намаляване на разходите за енергия, удължаване на жизнения цикъл и рентабилна експлоатация. Ремонтът на Общината включва основната сграда, Ритуалната зала и подземния паркинг. Също така топлата връзка от паркинга към основната сграда, както и покрива на топлата връзка между сградата на общината и бившия Партиен дом. Подменена е изцяло дограмата,  с поставяне на вътрешна изолация, обновяване на отоплителната, осветителната инсталации и пожароизвестителна система. Това са само част от извършените дейности. Сградата е въведена в експлоатация през 1986 г. и оттогава не е извършван основен ремонт.

В сградите на ОУ „Митр. Авксентий Велешки” и тази на полицията се ремонтираха фасадите, извърши се подмяна на дограмата, заедно с обновяване на осветителните и отоплителните системи, както и изолация на покривите на целия сграден фонд. Паралено с ремонтите, предвидени по програмата, са извършени и ремонтни дейности по сградите, целящи те да придобият цялостен и завършен облик. Новото, което си заслужава да се отбележи е осигуряването на достъпна среда за хора с увреждания. Освен традиционните рампи са ремонтирани и санитарните възли, които те ще могат да ползват. По отношение на сградата на РУ на МВР бяха предприети действия по осигуряване на терен за катастрофиралите автомобили и те вече няма да се намират в центъра на града. Изпълнениено на проекта по отношение и на трите обекта приключи в срок.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close