БизнесМестен бизнесРегионалниСамоков

В салон за красота „Рени и Еми стил“ – с фокус към индивидуалността на всяка клиентка   

Aнна Манова

Какво искат жените? Този въпрос вероятно никога няма да намери своя еднозначен отговор, но едно е сигурно – всяка една жена иска да изглежда добре и да се чувства уверена в своята кожа. Затова доста от съвременните дамите са си създали алгоритъм на живот, който включва посещение в салон за красота, за да получат това от което имат нужда – нова прическа или актуалния за сезона маникюр. Да се чувстват красиви и харесвани.

В желанието си да отговорят на нуждите на съвременната жена Рени Савова и Емилия Николчова обединяват усилия и отварят свое собствено местенце за подаряване на настроение, усмивка и красота. Салон за красота „Рени и Еми стил” е тяхната сбъдната мечта, всъщност именно тя ги събира на едно място. След майчинството си Рени търси вдъхновяващи хоризонти, а Еми – нови предизвикателства. Срещат се на курсовете, които посещават при Деница Каймаканова и Нина Гиздова. И съвсем спонтанно решават да намерят свое пространство и да отворят салон. Не им отнема много време, откриват място удобно и за двете – с едно помещение за фризьор и друго за маникюр и педикюр. Лентата прерязват на 1 ноември. Адресът на салона е на ул. „Проф. Васил Захариев 7”/под ДГ „Звънче”/.

„Да отвориш собствен бизнес в условията на днешния ден не е лесна задача, защото има доста салони за красота. Всяко начало е колебливо и трудно. От една страна да откриеш подходящото помещение, то да бъде на комуникативно място, от друга – да го оборудваш и не последно по значение –  да създадеш име. Работа има за всички, ние сме оптимисти в това отношение. Много бързо се развиха нещата при нас. Харесахме мястото, имаме добро усещане за него. И ето ни половин година по-късно”, споделят Рени и Еми.

И двете дами подчертават, че това са творчески професии, които ги вдъхновяват и ги карат да развихрят въображението си, дали в някоя прическа или в интересен маникюр. Като основната им цел е да улеснят клиентките си и те да си тръгнат с усмивка и удовлетворени от крайния резултат. По този начин и самите те се чувстват заредени и вдъхновени. Другият основен фокус е индивидуалността на всяка клиентка, прекрачила прага на салона им.

„Желанието и целта ни е всяка дама да излиза от салона с подчертана собствена красота, излъчване и уникалност. А не просто в калъпа на модната тенденция в момента, защото тя е преходна. Това, което сега е модерно, утре вече не е. Искаме всяка жена да осъзнае, че има собствена красота и чар. А какво искат жените всъщност? Главно да се харесват на мъжете. Но трябва да се замислим повече върху това как изглеждаме в очите на любимите си хора и колко уникални и красиви сме там. Нека по-често се поглеждаме през техните очи”, подчертават Рени и Еми. Последното се е превърнало в тяхно житейско мото.

И макар да са в сферата на красотата, те съветват да не бягаме от собствената си същност. Що се отнася до предпочитанията на жените през 2020 година фризьорът Рени Савова сподели, че повечето клиентки залагат на изчистена визия, с небрежни букли, извити краища и лек обем в корените. Лятото обаче настъпва с по-смели визии и с по-ярки цветове като лилаво и розово. На мода продължават да бъдат балеажите. Дългите екстеншъни отстъпват място на късите подстрижки тип каре и боб. Дамите, които не обичат да експериментират с дължини и цветове, могат да се погрижат за здравия и красив вид на своята коса като опитат някои от терапиите за възстановяване.

Що се отнася до маникюрите, по думите на маникюриста Емилия Николчова, дамите вече имат усещане за лято и необходимост от това да забравят за тъмните нокти с много детайли по тях. Това, което предстои са нежни маникюри, преобладаващи нюд нюанси, пастелни цветове, както и червеното, което не излиза от мода и е подходящо за всеки повод и сезон. Най-предпочитан си остава гел маникюрът, заради своята издръжливост. Що се отнася до формата на плочката – това е лично предпочитание – къси, остри, бадемовидни или правоъгълни. На място може да се погрижите и за своя педикюр. А съвсем скоро в салон „Рени и Еми стил” ще се предлагат и други козметични процедури. Работата им е съобразена с желанията на клиентите и при изпълнение на всички противоепидемични предписания.

„Не се поддавайте на лошите мисли, а се погрижете за себе си, защото всяка жена заслужава да се чувства красива и комфортно в своята кожа“, подчертават Рени и Еми.

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close