БоровецОбща категорияОбществоРегионални

В първата събота и неделя на август ще се проведе празникът на Рила

„Самоков 365”

Традиционно празникът на Рила се провежда първата седмица на месец август. Тази година датите са 4-и и 5-и август, а мястото е добре известно – хижа Мусала, една от първите хижи в България, построена през далечната 1924 г.

Празникът на Рила се организира от туристическо дружество „Рилски турист“ с подкрепата на “Бороспорт АД” и община Самоков. Ежегодно в празненствата участие вземат стотици планинари от цяла България и от чужбина, за да се включат в похода към най-високия връх на Балканския полуостров – Мусала.

Всички желаещи да се изкачат към високите части на Рила ще могат да вземат безплатните автобуси, организирани от община Самоков до долна станция на кабинковата линия „Ястребец“, откъдето да се изкачат с лифта, за да поемат към хижа Мусала.

И тази година по повод празника цените на двупосочните билети  са намалени за двата дни. На 4-и и 5-и август билетът за възрастни ще струва 8 лв., а този за деца – 4 лв.

Празникът привлича към хижата стотици планинари, млади и стари, които ценят и обичат планината. На място ще бъде и Хорът на ветераните туристи, който ще представи своя репертоар, в който влизат типични планинарски песни. Походът към връх Мусала ще започне пред хижа Мусала и в него ще могат да се включат всички, които искат да покорят планинския първенец на Балканите.

Пред хижата ще има организирани и игри и забавления за онези, които предпочетат да прекарат Празника на Рила спокойно на открито в планината.

Участниците в празника на Рила ще могат да се включи във Фейсбук играта на  „Спорт депо” и да спечелят някоя от специалните награди, които „Спорт депо” и „Бороспорт” са подготвили за празника. Нужно е да вземат стикер “Аз ❤Рила” от Адвенчър център Бороспорт в хотел Рила или от долна станция на кабинковия лифт “Ястребец” и да публикуват снимката във Фейсбук, на която стикерът се вижда с #ILoveRila.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close