ОбществоРегионални

В подкрепа на шампионите-ветерани от Самоков

Самоков 365

За поредна година „Бороспорт“ ще подкрепи 32-мата самоковци, които ще участват в републиканското първенство за ветерани по ски. Надпреварата ще се проведе на 3 и 4 март в Осогово, Кюстендил. За да се подготвят за стартовете, от първия планински курорт на Балканите ще предоставят безплатни карти за съоръженията на състезателите. Целта е представителите на „Рилски скиор“ да защитят шампионската слава на клуба и на самоковската ски школа.

– Благодарни сме на „Бороспорт“, че отново ни помага и ни отпуска карти за съоръженията в курорта – каза Лиляна Кръстева, която е член на клуба, треньор по ски бягане и преподавател в спортното училище в Самоков. – Отиваме в Кюстендил, за да оберем медалите. От години за нас всяко място, различно от първото, е неуспех. Благодарение на спорта и на постоянната ни връзка с планината, в „Рилски скиор“ успяваме да съхраним борбения си дух и да поддържаме здравето и физическата си форма. А за отличните ни резултати в състезанията заслуга има и „Бороспорт“.

Републиканското първенство за ветерани ще се проведе в 10 възрастови групи – от над 30 до над 85 години. Дисциплините са алпийски ски, ски бягане и комбинация. В надпреварата ще участват повече от 500 души от цяла България, а Самоков ще бъде представен от някои от най-големите имена в ските от миналото – участници в олимпийски игри, бивши национални състезатели и медалисти от европейски и световни първенства.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close