ОбществоРегионални

В подкрепа на децата от Центъра за настаняване от семеен тип – Самоков

Жанета Димитрова

Наближават празници, това са онези дни, които се асоциират с топлота, предразполагащи към правенето на добри дела. Почти месец преди Коледа, най-семейният празник в годината, отправяме апел към човешкото у вас. Нека поставим началото на редица истории за доброто. Точно по този начин директорът на ЦНСТ – Самоков Иванка Соколова се обръща към всички онези, които искат да подкрепят домуващите. В момента в него са настанени 13 деца, които имат нужда от дрехи, обувки, бельо, лакомства и санитарни материали.

Ако искате да дарите лакомства, нека те да бъдат опаковани /13 на брой / и да са в срок на годност. За поддържане на чистотата в помещенията се нуждаят от препарати като белина, прах за пране, таблетки за съдомиялна машина, веро и др. почистващи средства.За лична хигиена, децата имат нужда от тоалетна хартия, салфетки, носни кърпи, сапун, шампоан, паста за зъби, козметика. Ако някой има желание да закупи бельо /чорапи, бикини, слипове, потници, сутиени/, може да посети магазин с член на екипа, който да го ориентира за размерите. Ако друг желае да направи по-голямо дарение, може да подари дрехи, обувки, якета или покривки за леглата, които в момента се застилат с различни одеяла, събрани от частни лица. Косвено може да подкрепите децата, като закупите изработени от тях сувенири за тематичните базари, които организират – най-вече съвместно с Младежкия дом.

Всеки, който иска да направи дарение, но се затруднява в избора си, може да попита от какво има нужда в момента на телефон 088 612 00 26  или да посети адрес гр. Самоков, ул.”Бузлуджа” № 2а. Всеки помогнал нека напише името, фамилията си и контакт, на който може от дома да изпратят снимка, когато вашето дарение бъде разпределено. За всяко едно дарение ще бъде изготвен приемно-предавателен протокол, свидетелство за дарение и благодарствено писмо.

„Благодарим предварително на всички вас, които желаете да подпомогнете на децата от центъра! Бъдете здрави и благословени!”, заключи Соколова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close