ОбществоРегионалниСамоков

В ОУ „Христо Максимов” посрещнаха учебна година с песни, танци и забавна сценка

Анна Манова

Първият учебен ден е трепет както за учениците, които прекрачват прага на училището след дългата ваканция, така и за учителите. Множество ученици и родители се събраха в двора на ОУ „Христо Максимов”, за да отбележат празника заедно.

По традиция той започва тържествено с химна на Република България,  който бе изпълнен от възпитаничката на училището Маргарита Бочева. Приветствие към всички отправи директорът на школото Антоанета Николова. Тя подчерта, че училището с готовност отваря врати да посрещне своите деца. Особено вълнуващ е денят за първолаците, на които ще се наложи да заменят безгрижните игри с учене на уроци и четене на книжки. Тази година двадесет и осем малчугани прекрачват прага на училището за първи път, под ръководството на Боянка Чамова и Емилия Трифонова. Не по-малко трепетен е и за седмокласници, за които тази учебна година е последна сред любимите учители. Директорът Николова пожела незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите. „Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на добри плодове. Да бъдете подготвени за живота личности, които умеят да се справят в учебна и житейска ситуация”, допълни тя. Тържествен водосвет отслужи отец Георги.

Програмата продължи със стихове и песни. Не липсваше и забавния момент, когато пред всички ученици се изправи приказната Алиса, излязла не от „Страната на чудесата”, а идваща директно от страната на социалните мрежи. Тя учудено се доближи до своите връстници и им заяви, че днес времената много са се променили и общуването става чрез телефоните и компютрите. Чрез нейните най-добри приятели – скайп, вайбър, месинджър и инстаграм спокойно може да се „среща” с абсолютно всички виртуално. Но въпреки това най-ценен си остава личният контакт.  Учениците показаха колко добре са научили да смятат, дори го демонстрираха в ритъма на танца. Защото училището може й да е забавно, а знанията да е надграждат под форма на игра. Не липсваше и патриотичният момент, когато децата рецитираха стихове и пуснаха балони в бяло, зелено и червено в безкрайното синьо на небето.

Официални гости в ОУ „Христо Максимов” бяха кметът Владимир Георгиев и председателят на Общинския съвет към училището Венцеслав Димитров. Поздравителни адреси бяха получени от началника на РУ – София обл. Росица Иванова, председателя на комисията по образование в Народното събрание Милена Дамянова и от народния представител Валентин Милушев.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close