Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

В ОУ „Митр. Авксентий Велешки” поставиха началото на коледното настроение

Анна Манова

В ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” поставиха началото на коледното настроение. Това стана на 5 декември  с официалното запалване на коледните светлини, придружено със заря и кратка програма пред входа на учебното заведение. През последните няколко години училището няма конкурент по мащабност и разнообразие на коледната украса, подготвена от преподавателите и за радост на всичките си възпитаници – от най-малките до най-големите.

Програмата започна с коледни песни и няколко изпълнения, подготвени от  фанфарния оркестър към училището и ДВГ „Медени звънчета”, под ръководството на г-жа Даниела Георгиева. Симпатии събраха и май-малките участници – първокласничките, пременени като светещи снежинки. Те изпълниха танц, подготвен със съдействието на техните преподавателки по целодневно обучение Миглена Механджийска, Светла Ашкова и Мария Мишева. Един от вълнуващите моменти беше обявяването на зарята, която накара всички присъстващи да забравят за студеното време и да се заредят с малко повече топлина, светлина и доза празнично настроение. Директорът на училището г-жа Ирена Коцева поздрави децата и техните родители като побърза да им пожелае да усетят семейния дух на празника и споделената обич, да посрещнат предстоящите светли християнски празници в домашен уют и благоденствие. След това тя покани всички да се насладят на тазгодишната украса на училището и труда на колектива.

Всяка година коледната украса на ОУ „Митр. Авксентий Велешки” впечатлява с разнообразие, пъстрота и идеи. Традиционно на всеки етаж има представена отделна концепция. Всички прекрачили прага на школото можеха да видят най-обичания от всички деца образ – този на Дядо Коледа, застанал до елхата и до огъня на пламтящата камина. Вторият етаж е не по-малко впечатляващ, защото той пресъздава нещо познато, близко и пренася директно в Крайречния парк и заскрежените елхички. А покрай тях са позиционирани малки скиори. От другата страна старателно е подредена битова обстановка и са пресъздадени всички компоненти на трапезата от Бъдни вечер. На третият етаж впечатлява елха, която е направена не от каквото и да е, а от книги. Старанието на всички преподаватели е да съхранят статута на училището като иновативно.

Децата и техните родители се радваха на цялата богата и разнообразна украса, като не пропуснаха да си направят множество снимки за спомен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close