Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

В ОУ „Митр. Авксентий Велешки” посрещат новата учебна година с модерен интерактивен кабинет

„Самоков 365”

В Основно училище „Митрополит Авксентий Велешки” ще посрещнат новата учебна година с модерен интерактивен кабинет.

Оборудването му е свързано с отделяне на по-голямо внимание на дигиталните образователни технологии, опитвайки се да привлече вниманието на своите ученици, доближавайки се максимално до новото дигитално поколение деца, което е потопено изцяло в технологиите.

За тази цел са закупени четири интерактивни диплеи – последно поколение интерактивна технология, работеща на принципа „ALL-in-one“, т.е съчетава интерактивната дъска, проектор и компютър в едно устройство. Чрез тези  нови технологии учителят има възможността да създава интерактивни уроци в класната стая и извън нея. В тях ще могат да се включват всички ученици. Интерактивният дисплей, в комбинация с mozaBook Classroom, позволява достъп на целия клас до електронно съдържание, съобразено с характеристиките на учебната програма и текущия учебен процес по модел на фронтално обучение. По този начин се създава една иновативна среда за обучение, която осигурява нови възможности за образованието и мотивира учениците да участват активно в учебния процес.

Инвестицията е на стойност 35 199.84 лв., реализирана със съдействието на МОН, в партньорството и изпълнение на фирма „Юнион Интерактив”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close