Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

В ОУ “Митр. Авксентий Велешки” посрещнаха първия учебен ден с обновени сграда и класни стаи

Анна Манова

В ОУ „Митр. Авксентий Велешки” посрещнаха новата учебна година с нови придобивки. Учебното заведение е изцяло санирано, обновени са класните стаи, поставени са нови шкафчета за нуждите на учениците. Извършените ремонтни дейности са част от ОП „Региони в растеж”. Най-голямото училище в Самоков участва в програмата съвместно със сградите на Общината и РУП – Самоков. В  рамките на няколко месеца бяха подменени дограмите, извърши се саниране, ремонт на отоплителните тела и подмяна на осветлението с енергоспестяващо. Броени дни преди да удари първият звънец училището беше посетено от министъра на образованието Красимир Вълчев и зам.- министъра Деница Сачева. Визитата беше част от цялостното посещение на министъра в Самоков.

Откриването на учебната година в ОУ „Митр. Авксентий Велешки” започна в 10:30 часа. Трепетно вълнение беше обхванало учениците и родителите. Учителите от своя страна бяха готови да посрещнат класовете си и да видят колко са пораснали децата през ваканцията. С букети в ръка те се бяха наредили редом до учениците.Три първи класа прекрачват прага на училището. Те са водени от класните ръководителки Ирина Найденова /1 а/, Теменужка Стоянова /1 б/ и Йорданка Балабанова /1 в/.

Тържествено беше издигнат българският трикольор под звуците на химна. Празничната програма продължи с много настроение и музика. В нея участие взе превърналия се в емблема на училището фанфарен оркестър, под ръководството на сърцата г-жа Даниела Георгиева. Отново под нейно ръководство с народна песен се включи талантливата певица Мартина Дибекова и гласовитите момичета от ДВГ „Медени звънчета”.  Народен танц по шопски мотиви представиха малките танцьори от танцова формация „Самодивче”, подготвени от Димитринка Василева и Ралица Струмина. Водосвет за здраве отслужи Отец Михаил.

Директорът г-жа Ирена Коцева даде старт на учебната година, с пожелание за нови успехи. Гости, уважили събитието бяха старши експерт към РУО – София регион Георги Панев, който до миналата учебна година беше директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и архитект Клинчева. Тя пожела на учениците и учителите много успехи през новата учебна година и прочете поздравителен адрес от кмета Владимир Георгиев.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close