Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

В ОУ „Митр. Авксентий Велешки” отбелязаха Деня на спорта с крос и грамоти

Анна Манова

Учителите и учениците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” отбелязаха Деня на спорта – 17 май, с крос и отличия за възпитаниците си.  Това е Международен ден на предизвикателството, както й Националния ден на спортиста и на всички работещи в сферата на физическото възпитание.

Празникът се състоя в двора на учебното заведение и започна с кратък крос, в който дейно се включи и директорът Ирена Коцева. А учениците бяха подготвили плакати с надписи: „Ние обичаме да спортуваме”, „Спортът възпитава, движението забавлява” и защо е полезно да се спортува.

Проявите в Международния ден на предизвикателството нямат състезателен характер и не излъчват победители. Основната идея е в този ден за спорт и физическа активност, всеки който желае да отдели поне 15 минути от времето си за някакво спортно занимание. Той се провежда ежегодно от 1983 година в над 100 страни на всички континенти.

За да се развиват добри спортисти във всяка една сфера са необходими добри условия за подготовка. В тази връзка ОУ „Мит. Авксентий Велешки” са положили не малко усилия. През учебна 2018 – 2019 година беше подобрена спортната материална база. Физкултурният салон претърпя основен ремонт, старата дървена настилка бе заменена с модерна винилова, бе боядисан и освежен, обновени бяха и двете складови помещения към него. От своя страна отборите и учениците показах добри резултати в различни спортни дейности. Те взеха участие в различни ученически игри, като се представиха отлично не само на общинско ниво, но й в областните и зонални турнири. Отборът по баскетбол момичета 5-7 клас достигнаха до финалите на национално ниво. Учениците показаха добри класирания в общинските състезания по футбол, волейбол, бадмингтон. Училището може да се похвали и с фолклорна група „Самодивче” и специални занимания по хореография. Те се класираха на трето място в Петото фолклорно надиграване, провело се в Сливница. Всички участници в различните спортни занимания получиха грамоти от директора и училищното ръководство с пожелание за нови успехи.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close