ОбществоРегионални

В ОУ „Митр. Авксентий Велешки” наградиха изявени ученици по повод 24-ти май

Анелия Балабанова

Ръководството на ОУ „Митр. Авксентий Велешки” награди заслужили ученици по повод 24-ти май. Това са момичета и момчета – лауреати от различни състезания и олимпиади, прославили името на родното училище с изявите си през изминалата година. Сред тях са Моника Попова, носител на различни награди включително и тази на „Ротари клуб” – Самоков и Павел Вълков, който само преди няколко дни получи специалната награда в детския конкурс „Захарий Зограф”. Сред отличените попаднаха и много други момичета и момчета. Директорът Ирена Коцева ги приветства и награди с думи на благодарност признателност за постигнатото. „Гордея се с вас” – призна тя.

В Деня на българската просвета и на славянската писменост отдаваме почит към всички, които със своите знания, умения и дух създават блага, търсят и откриват нови предизвикателства в науката. За мнозина това е най-българският и същевременно с това най-старият празник честван у нас вече повече от 200 години. Самата дума „просвета” носи в себе си „светлината”, която винаги е била символ на знанието. Това показаха възпитаниците на най-старото самоковско училище в рецитала, който изнесоха в прослава на светите братя Кирил и Методий. ДВГ „Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева допълниха тържеството със свои изпълнения. Честването на 24-ти май беше съчетано и с церемонията по предаване на училищното знаме. Новите знаменосци от шести клас – Филип Костадинов, Мария Атанасова и Тина Лазарова обещаха да го пазят чисто и неопетнено, каквото е било досега.

И днес има съвременни будители, които ни заразяват с добрия си пример. Водени от това петокласниците призоваха останалите свои съученици да помогнат на Емо Методиев, който има нужда от средства за лечение. В организираната дарителска кампания ще се включат и преподавателите, които предпочитат парите, похарчени за цветя покрай предстоящите празници да отидат за Емо.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close