ОбществоРегионалниСамоков

В ОУ „Митр. Авксентий Велешки” дават старт на годината с иновативен кабинет и електронен дневник

Анна Манова

Най-голямото основно училище на територията на Община Самоков ОУ „Митр. Авксентий Велешки” посрещна своите възпитаници и колектив в обновено дворно пространство. В момента спортните игрища са разделени с мрежи помежду им, по проект на Община Самоков, като целта е различните спортове да не си пречат и съобразно това децата да се предпазват от травми.

Учебното заведение затвърди своята амбиция да бъде иновативно. Пример за това е новият интерактивен кабинет, изцяло оборудван и съобразен със съвременните потребности на учениците и тяхната близост до технологиите и дигитализацията. Друго нововъведение е електронният дневник, с който от тази учебна година ще работят учителите.

Общо 445 ученици прекрачиха прага на любимото училище тази година. Те изпълниха двора с много глъчка и настроение. Нескрито бе вълнението в очите на първокласниците, които плахо, хванали за ръка своите родители, изоставят игрите и полека преминават в света на учебните задължения. 49 първокласници, разделени в два класа, ще се учат на четмо и писмо при преподавателките Красимира Таинова и Зорница Вардарова, Димитринка Василева и Стела Георгиева.

Празничната програма започна с химна на училището и издигането на българския трикольор. Тържествен водосвет за здраве и успех отслужи отец Михаил. Участие взеха и емблематичните за учебното заведение фанфарен оркестър и ДВГ „Медени звънчета” под ръководството на Даниела Георгиева. В качеството на водещи се изявиха шестокласниците Георги Брънджов, Вяра Ковачка, Йордан Витанов, Евгения Попова, Ивана Дюлгерова и Ивана Стефанова. Те споделиха от сцената, че този ден е тържество на знанието и показва стремежа на българина към духовност, наука и просвещение.  По-големите ученици вдъхнаха кураж на първолаците, че всеки един човешки път започва с една крачка, започва с първи клас. Със стихчета са изявиха първокласниците Боян Кашъмов и Иваная Димитрова. Значението на словото демонстрираха учениците, като път към науката и познанието и символично приеха ключа му.

Директорът на училището Ирена Коцева поздрави всички присъстващи като изрази своето удоволствие да бъде ръководител на иновативно училище, което непрекъснато променя своя облик. Коцева подчерта, че учениците ще имат на разположение нови спортни площадки,  обновен физкултурен салон, модерен компютърен кабинет. И ще продължават да градят в тази насока. От този учебен сезон ще работят с електронен дневник.

Официални гости бяха Ани Спасова – старши експерт по физическо възпитание и спорт към РУ – София обл., Росен Барчовски – старши треньор на националния отбор по баскетбол и Полина Спасова – представител на Община Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close