ОбществоРегионалниСамоков

В ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ дадоха старт на коледното настроение

„Самоков 365“

 В ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ дадоха старт на коледното настроение в първия ден на декември. През последните няколко години стана традиция ръководството и колективът на училището да превръщат запалването на коледните светлини в малък празник. Заради пандемията през 2020 година плануваната програма не се състоя.

Затова началото на този декември е по-специално. В тържеството, което се проведе пред входа на учебното заведение, взеха участие най-малките ученици – първолаците. Малчуганите от 1 а и 1 б, под ръководството на преподавателите Стела Георгиева и Вера Нетова, изнесоха кратка програма пред погледите на своите родители и съученици. Те бяха пременени като малка, красива елхичка, заобиколена от златисти подаръци. Децата носеха в себе си послания за здраве, любов, вяра, късмет, които отправиха с надежда към всички за идната 2022 г.

Директорът Ирена Коцева подчерта, че годината е необичайна, но въпреки това посланията на децата са много ценни. Тя поздрави участниците в програмата за старанието и благодари на всички присъстващи. Най-впечатляващ за децата бе финалът на програмата – пъстроцветна заря.

И тази година колективът на училището се бе постарал да превърне фоайетата в отделни празнични кътчета, които да радват учениците. На входа в очакване е разположен Добрият Старец, до който е поставен голям чувал с писма на учениците. А срещу него блести коледната елха. На втория етаж се намира коледната работилница, а до нея – сцената на Рождество.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close