ОбществоРегионалниСамоков

В ОбУ „Неофит Рилски“ работят с ученици в риск и задържането им в училище

„Самоков 365“

ОбУ „Неофит Рилски“ работи по проект „Подкрепа за успех“ от три години като средно се обучават шестдесет групи ученици и петдесет и пет педагози годишно. Проектът внедрява в работата на педагогическите специалисти методика, включваща инструменти за оценка на системните пропуски при усвояване на учебно съдържание от учениците. Една от групите е „Математиката не е трудна“ /5 б клас/ под ръководството на Димитър Стойчев.

Чрез инструментариума се идентифицират учениците в риск от преждевременно напускане на образователната система и се определят техните конкретни потребности. Има осезаем напредък в усвояването на учебното съдържание през периода на проведеното обучение.

От януари месец в кабининетите ни  физика, химия, биология, със съдействието на МОН, училището разполага с три интерактивни дисплея и един „Zspace”, който има очила за 3D визуализация, система за проследяване и стилус, чрез който могат да позиционират и оглеждат обектите. С тях целим засилване и насочване на интереса на учениците към по-широк спектър от дисциплини и сфери на познание, които са част от STEM направлението.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close