Обща категорияОбществоРегионални

В НЧ „Възраждане 2016” направиха весело тържество за Коледа

Анна Манова

Весело коледно тържество направиха вчера в НЧ „Възраждане 2016”, село Продановци. Навръх Игнажден, 20 декември, когато по старо поверие годината се определя от първия прекрачил прага, в читалището се бяха събрали над 60 души. Сигурен знак, че и през идната година ще кипи културна дейност там. От началото на месеца децата от селото се събираха в определени дни да майсторят коледна украса, коледни табла, картички, снежен човек и Дядо Коледа, които да придадат още по-голяма празничност на тържеството.

Водещи на програмата бяха Симона Георгиева и Анжела Шаламанова. А танцовата група към читалището даде старт на тържеството с изпълнението на две хора. След това децата се включиха в програмата като Йоана Волова разказа историята за коледната елха, а Кристина Николчова припомни за най-любимата и най-дългоочаквана личност по това време на годината, а именно Дядо Коледа. Ванеса Йорданова поздрави гостите с песен, а най-малкият участник Антон Даганов рецитира стихче. Със стих в програмата се включи Мариела Благоева, а Габриела Лобутова разказа легендата за коледните чорапчета. С няколко фолклорни изпълнения Мъжкият танцов ансамбъл от Самоков, с ръководител Борислав Искрев, поздравиха присъстващите. След тях с кръшни ритми се включиха и дамите от ТФ “Възраждане 2016”

Вкусна и красива питка за празника беше подготвила Катя Драганова. Секретарят на читалището Елица Лобутова пожела здраве, благоденствие, успех, вяра и да бъдем по-добри хора. На финала се появи дългоочакваният Дядо Коледа, който раздаде подаръци на децата.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close