Общество

В НУ „Станислав Доспевски” деца помагат на деца

Самоков 365

Има само един начин да бъдем добри – като правим добрини. В НУ „Станислав Доспевски” показаха нагледно как може да се случи това – със спонтанни актове на доброта, за които не е необходим повод. Момичетата и момчетата, възпитаници на учебното заведение дадоха пример, че не е нужен определен ден в годината, за да благодарим и помагаме, да бъдем състрадателни.

Доказаха го третокласниците от „а” клас, които с помощта на своя класен  ръководител Йорданка Кирова и под режисурата на Весела Колешанова от театър „Веселушко” изнесоха благотворителен концерт-спектакъл. Набраните средства ще бъдат предоставени на нуждаещи се деца от училището. Традицията е спазена! В продължение на няколко дни малчуганите, в които вече прозират театрални заложби радваха своите връстници със сценичните си изяви.Те представиха своята версия на познати и обичани от децата народни приказки – „Болен здрав носи”, „Не се иска много ум” и др. В залата стана особено приповдигнато когато се развихриха каубоите. Емоциите продължиха и по време на ръченицата, която малчуганите тропнаха.

„Работим в тандем с г-жа Кирова като изключително много ни помагат Катя Янакиева и Валентина Никова. Ние сме един екип, в който всеки си знае задачите” – коментира Весела Колешанова. С  децата се работи непрекъснато, още щом постъпят в 1-ви клас. Станат ли 4-ти обаче, те се разделят с любимото училище, а някои и с мечтата за театъра и сцената.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close