Слайд категория

В НУ „Петър Берон” чакат радостни вести

SAM 2470С много настроение, усмихнати малчугани и развълнувани учители започна учебната година в НУ „Петър Берон”. Танците на очарователните мажоретки бяха специален поздрав към всички присъстващи. Своите пожелания за успешно и ползотворно начало поднесе Пепа Георгиева от името на общинското ръководство.

„Започваме учебната година с много оптимизъм и вяра, че ще имаме нова придобивка – разширението на училището, което неминуемо ще доведе до качествена промяна на образованието” – коментира директорката Милка Ничева. По думите й, строителството на пристройката вече готово и остава съвсем малко – тя да бъде оборудвана. Когато това стане факт, първокласниците ще бъдат настанени в уютни и приветливи класни стаи. По-просторни от сегашните, с кътове за забавления, компютри и интернет. По този начин крачката към целодневното обучение за малчуганите няма да бъде толкова трудна. Дори и родителите очакват с нетърпение рожбите им да прекрачат прага на новата сграда, изградена със средства от делегирания бюджет на училището.         

През учебната 2013/ 2014 г. в НУ „Петър Берон” ще се обучават 116 момичета и момчета, разпределени в четири паралелки. Около 70 са 5 и 6-годишните малчугани, обхванати в подготвителни групи. Броят им непрекъснато расте и поради това изграждането на нови помещения и въвеждането им в експлоатация става приоритет от първостепенно значение.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close