ОбществоРегионални

В неделя дами сядат зад волана в подкрепа на Асен Тотев

Самоков 365

Добре познатото рали за дами „Осми март” се завръща отново. Смели дами ще седнат зад воланите и подкарат своите автомобили в подкрепа на Асен Тотев. От месец ноември той се бори за живота си и има спешна нужда от бъбречна трансплантация. Организаторите от  KOCHINKA TEAM RACING издават, че съставът на участниците е широк – София, Кюстендил, Благоевград, Сандански и почти няма престрашили се дами от Самоков. Как се заражда идеята? „Ние всяка година правим състезание в района на Сапарева баня. В нашия клуб има хора от Самоков, те споменаха за Асен и предложиха да се свържем с Мария Галчева. Така започнахме, а организацията продължава и към настоящия момент. Сложно е, скъпо, но вече сме към финала и се справяме. При всички случаи едно е да правиш събитие когато зад теб стои спонсор и съвсем различно когато разчиташ на собствените си усилия и контакти” – категоричен е Стефан Делиов  от KOCHINKA TEAM RACING . Истината е, че благотворителността отдавна не сплотява така, както преди. Специални благодарност заслужават хората, отзовали се в подкрепа на каузата – Община Самоков, инж. Петър Георгиев и Георги Янакиев – младши, диджеите Чачи /Чавдар Танушев/  и Наско /Атанас Джамбазов/, Лилия Коцова – фотограф и д-р К. Ковачка за отпуснатата линейка. Около 30 момичета има записани до момента и това говори, че определено не липсва интерес към събитието. При подобни форуми в страната участниците са не повече от 20.

Ралито е за дами и това е провокирано най-вече от хаоса, който би настанал ако се намесят и мъжете. Голяма част от тях имат почти професионални шофьорски умения. Колите са им много по-подготвени и едно подобно състезание не би било равнопоставено, споделят организаторите. Определеният сборен пункт е на обичайното място – паркинга пред Т-Маркет. След регистрацията и представянето на необходимите документи е предвиден инструктаж за участниците. В 10 часа е старта. по план е стартирането в две категории – под 1.6 и над 1.6 м3. Предвидени са награди и различни други изненади.  На събитието се очакват и тунинговани автомобили, които да радват присъстващите и децата. Предвидено е и дрифт такси благодарение на Павел Искровски. Той ще бъде със своя автомобил, специално подготвен за дрифт шампионатите. Всеки ще може да се повози срещу такса от 10 лв. Тези пари ще отидат благотворително в кутията за Асен. По време на състезанието ще присъства т и членове на неговото семейство.

Това не е първата протегната ръка, която любителите на адреналина, колите и скоростите от  KOCHINKA TEAM RACING подават . Клубът се ражда преди 7 години по време на състезание в Сапарева баня. „С приятели обикаляхме да гледаме и в един момент решихме да създадем свой клуб. С организираните изяви се опитваме да помагаме на хора, нуждаещи се от средства” – разказва Стефан. Началото е поставено още преди това с реализацията на инициативата „Бъди човек”. Постепенно се заражда една хубава традиция, която продължава и до ден-днешен. Събитията са само и единствено с благотворителна цел, а първото рали състезание за 2020 г. е в Самоков. Доста кампании са направени като последната е в края на миналото лято когато са събирали средства за момиче с ДЦП от благоевградските села. „Трябваше да ходи на операция в Китай и имаше нужда от средства и събирахме пари за нея. Мога да кажа, че се справихме доста добре като успяхме да съберем около 25 хил. лв., значителна част от необходимата сума” – коментира още един от организаторите на Рали за дами „Осми март”.  Адреналин, емоции и скорости на високи токчета ни очакват само след броени дни, в неделя. Обратното броене вече започна.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close