Обща категорияРегионалниСамоков

В края на март стартира кампанията по почистване на община Самоков

„Самоков 365“

От началото на тази седмица стартира кампанията по пролетно почистване на община Самоков. Кампанията е ежегодна и включва заложени дейности по чистотата, които са ангажимент на общината, както и ангажиране на собственици на имоти и търговски обекти.

Въпреки че тази зима бе с малко сняг, заради ниските температури, бе направено интензивно опесъчаване. По тази причина в началото на кампанията усилията са концентрирани в събирането на пясъка по улиците. За целта са ангажирани лицата от звеното по озеленяване и дейности по чистотата.

В момента са обхванати главните улици на Самоков – бул. “Искър”, ул. “Цар Борис III”, “Житна чаршия” и “Преспа”, като ще бъдат почистени всички улици в града. След приключване на почистването на улиците в града ще започне измиването.

За да се обхванат всички аспекти по почистването от Общината ще изпратят писма до собствениците на търговски обекти, с които да ги призоват да извършват почистване около обектите си – магазини, ресторанти, хотели и т.н. В предишни години се организираха кампании по пролетно почистване за граждани, като се определяха, предимно паркови зони, които да бъдат обект на кампанията. Тази година, заради усложнената епидемична обстановка, кампанията се предвижда да не бъде организирана, а да се призоват гражданите да почистят около домовете си и околоблоковите пространства. Както всяка година ще бъде организирано интензивно извозване на събраните отпадъци, като е желателно гражданите, които са извършили малки ремонти или са направили основно почистване на дворовете си, да подадат сигнал до отдел „Екология” за своевременно извозване на отпадъка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close