КултураРазвлеченияРегионални

В клуб „Събеседник по желание“ в Младежки дом гостува Йорданка Вардарова

Жанета Димитрова

На 31 януари в клуб „Събеседник по желание“, организиран от Младежки дом – Самоков гостува Йорданка Вардарова, самоковка занимаваща се с ръчно творчество. Пред публиката от ученици от  ОУ „Христо Максимов“, зам.-кмета Люба Кленова, гл.експерт Образование Снежана Дамянова и други гости, г-жа Вардарова разказа за своята дейност.

„По ръчно изработените неща ме запали близка приятелка, която се занимава с това. Впечатлих се и започнах съвсем случайно, а от скоро творенията ми си имат собствено място, магазин в центъра на града. Интерес има, за което  много се радвам. В ателието може да намерите сувенири, бижута, картички,  декорирани чаши и най-различни предмети с винтидж елемент, а също така и декупаж. Предметите са изработени с различни техники и материали, с вакс паста, контури и други, все типични за един арт магазин. В Самоков има ценители на ръчното творчество, готови да платят за нещо, в което човек е вложил труд и време, а резултатът е нещо уникално по рода си. За мен висока оценка е възхищението на хората, не само склонността им да купуват”, сподели за начинанието си Вардарова.

В отговор на въпроса, как приемат хората  това, с което се занимава, Йорданка Вардарова отговори на водещата Миролюба Ташова, че вкъщи я подкрепят и много помагат, а околните се радват на произведенията й. На финала на разговора г-жа Вардарова написа своите пожелания в книгата за поздрави на клуб „Събеседник по желание“.

Срещата продължи с разтоварваща програма, в която взеха участие зумба  клуб, с ръководител Яна Василева, Мария-Анджела Красимирова  от „Дарлинг денс” към Младежки дом –Самоков, както и най-малкият брейкър, четиригодишният Николай Спасов от „Голден Бойс”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close