ЗлободневноРегионалниСамоков

В кв. Герена се чувстват като живеещи в изолация

Анна Манова

Голяма част от жителите в кв. Герена се чувстват като забравени в собствения си град. Причината е, че в тази част на Самоков не се полагат никакви усилия от страна на общинското ръководство във връзка с косенето на тревите, отремонтирането на зеещи шахти или почистването му като цяло. Това сигнализират самоковци, живеещи в  бившата керамична фабрика.

„И ние плащаме данъци като всички останали, но за тази част от града нищо не се прави от много време. Искаме и при нас да е чисто. Ремонтите са концентрирани в центъра или в горната част на Самоков. Правят се градинки и пейки, а при нас няма кой да окоси дори тревата по улицата и тротоарите”, негодуват  самоковци. По думите им въпросът е поставян многократно, но резултати няма.

В момента в кв. Герена има над 50 къщи, а голяма част от тротоарите са непроходими, поради изключително високите и обрасли треви. А сред тръните и тревите се мъдрят солидно количество боклуци. Неприятна гледка както за преминаващите, а още повече за постоянните обитатели. Живеещите в тази част на града се надяват и апелират някой да обърне внимание и на техните неволи и неприятната ситуация, в която са принудени да съществуват.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close