Седмицата

В капана на зимата

zima 1Анелия Балабанова

В последните дни на изтичащата 2014 година зимата отново напомни за себе си. Снеговете и студовете, които налегнаха половин България не подминаха и Самоков. На пръв поглед положението е под контрол и усложнената пътна обстановка е овладяна. Това увери и Емил Николов от БКС. Първият по-обилен снеговалеж ни сюрпризира още в петък срещу събота, но заради почивните дни нямаше кой знае какви неприятности. Затрудненията за шофьорите и пешеходците дойдоха в работния понеделник, когато натрупа нова покривка и в съчетание с леда създаде поводи за притеснения.

По думите на Емил Николов колите са започнали да чистят своевременно, още в два часа през нощта. Единствените проблемни участъци са били около Белчин, селата Продановци и Райово заради навяванията. Трасетата от четвъртокласната пътна мрежа са обработени и опесъчени. Същата констатация може да се направи и по отношение на улиците с интензивен трафик в града – „Софроний Врачански”, „Отец Паисий”, „Търговска”, „Македония”, бул. „България” и др. За останалите пътни артерии с второстепенно значение се преценява допълнително и при необходимост от опесъчаване се подава заявка до фирмата-изпълнител БКС.

„Нямаме никакви подадени сигнали” – коментира кметът Вл. Георгиев. Важно е да се отбележи, че при неизпълнение на задълженията следват санкции. В никакъв случай не трябва да се пренебрегват и предупрежденията на метеоролозите, според които в първите дни на 2015 ни чакат още снегове и минусови температури.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close