Слайд категория

В името на благата вест

Sili imam 1 225-ти март, денят на благата вест, в който Дева Мария разбира, че е избрана да роди Спасителя на човечеството, се превърна в истински празник за жените от Сдружение „Сили имам да се боря” и за всички, които обичат да помагат на другите.

Защото няма по-скъпоценно нещо от човешкия живот и няма по-голям урок от предизвикателствата на ежедневието. Те ни правят по-силни и борбени, разкриват неподозирани качества. Доказаха го събралите в залата на Общината членове на сдружението и техните сподвижници. Началото поставиха момчетата и момичетата от НУ „Станислав Доспевски”.

Сред гостите бяха кметът Владимир Георгиев и популярната телевизионна Нана Гладуиш – основател на фондация „Една от осем”, която наскоро спечели най-важната битка в своя живот – тази с рака. Историята на 15-годишния Веско и неговата майка Емилия успя да трогне всички присъстващи. Момчето страда от болестта на Дюшен, която води до атрофия на мускулите. Въпреки инвалидната количка, не се отказва и се усмихва на света със своите рисунки и гоблени. Ирина Симитчиева – председател на „Сили имам да се боря” се обърна с думи на признателност към всички благодетели, които са им помагали през годините и продължават да го правят.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close