Общество

В Дневните центрове за възрастни кипи живот

Анелия Балабанова

Klub1 (1)Месеци след откриването си, Дневните центрове за възрастни събират хора на раздумка и веселие. Така е и в Кутна хора – място, което се е превърнало в притегателно и предпочитано за срещи от живеещите наоколо. В него хората от третата възраст, а и по-млади се събират  със или без повод. Особено през зимния период Клубът се е превърнал във втори дом за посетителите.

На чаша чай или кафе се обсъждат ежедневните радости и тревоги, обменят се готварски рецепти и идеи за плетива. Редовно присъстват и част от членовете на ДВГ „Самокови” при Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859”. „Много е по-добре, откакто го има Клуба” – споделя ръководителката на състава Деница Михайлова. С усмивка и песен на уста, в приятна компания животът е по-лесен, а времето минава неусетно. Събеседниците ни разказват, че подобаващо е била отбелязана 70-тата годишнина на Невена Георгиева от ДВГ „Самокови”.

Не се пропускат празници като 1-ви и 8-и март, Бабинден и други. Поредната добра среща беше по повод Първа пролет. Сега мъжете и жените с посребрели коси, но с младежки дух, са в очакване на хубавото време и предстоящите летни дни. Правят планове за излети и екскурзии до интересни места и дестинации. Преди това обаче се задава традиционното търкаляне на питки за Благовец.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close