РегионалниСамоков

В ДГ „Звънче” отбелязаха Деня на християнското семейство с тържество

Анна Манова

Децата от подготвителната група на ДГ „Звънче”, заедно с учителите Теменужка Витанова, Светла Недкова и Румен Иванов бяха подготвили специална програма по повод 21 ноември – Деня на християнското семейство. Момичетата бяха пременени в красиви рокли, а малките господа – в костюми. Родителите бяха публика и главен адресат на цялото тържество. Учителките припомниха за значимостта на семейството и семейната среда, като предпоставка за изграждане на щастливо и безгрижно детство на едно дете.

„Семейството е там, където сърцата все ни връщат… там, където се гонят мечтите, където шарен е светът и всичко е възможно. Това е семейството – мостчето между вчера и утре. Там, в детството, е вълшебната приказка, а тя е безкрайна. В нея главният герой е детето. Другите са: мама, татко, баба и дядо”, с тези думи учителката Недкова даде старт на програмата. От своя страна шестгодишните малчугани показаха колко добре рецитират, пеят и танцуват. Поздравиха своите родители, не пропуснаха бабите и дядовците. Подчертаха, че са най-щастливи, когато са в прегръдките на мама и татко, че най-хубавото и любимо място е именно до тях и как без близки хора човек е сам. Те показаха, че като истински християни знаят молитви и как да се прекръстят.

Екипът на ДГ „Звънче” поздрави по случай празника родителите и техните деца като им пожела топло семейно огнище, любов и разбирателство в семейството. Защото именно семейството е целият свят на малкия човек.  В него децата трябва да се чувстват щастливи и обградени с внимание и обич. От своя страна на децата пожелаха да са Не огорчават родителите си и да им създават поводи за гордост и радост. На финала на тържеството децата играха българско хоро и си направиха обща снимка за спомен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close