Спорт

„В” група по-силна от всякога

V grupa po-silnaМариян Гребенчарски

Тази година в очертаващата се Югозападна „В” група ще „ври и кипи” в буквалния смисъл на думата. Както всички вече знаят ЦСКА София, „Локомотив” София и „Марек” Дупница изпадат директно от елита на българския футбол. Трeта клуба изпитваха сериозни финансови проблеми и това доведе до тези събития. В групата се очертава да преобладават местните сблъсъци. Старите познайници – „Марек” и „Рилски”, отново ще бъдат в една група. Отборите от подножието на Рила ще се вкопчат в битка. Не са малко дербитата помежду им. От тази година „Ботев” – Ихтиман е един от новите в групата. Другите нови участници в надпреварата са „Чико” – Бяга и „Чавдар” – Етрополе. „Септември” пък от своя страна се сляха с „Конелиано”- Герман проектът е финансиран от Румен Чандъров. „София 2010” друг участник от Югозападната „В” група. „Миньор” Перник са стари вълци в тази група. През изминалия сезон имаха здрав отбор, но доста от играчите напуснаха и поеха в различни посоки, други пък подсилиха ЦСКА София. Също така „Пирин” – Гоце Делчев, „Беласица” – Петрич и „Вихрен” – Сандански ще поддържат „топлината под краката на ЦСКА”, най-сериозният фаворит за първото място. „Чепинец” – Велинград, „Балкан” -Варвара, „Германея” – Сапарева баня, „Велбъжд” – Кюстендил, „Струмска Слава” – Радомир, „Витоша” – Бистрица и „Сливнишки герой” – Сливница са останалите отбори , които ще играят в групата.

Надпреварата ще започне на 8 август, а програмата ще се разбере на 27 юли. Групата ще се състои от 20 отбора.  На 6 юли пък „Рилски спортист” – Самоков започна своята подготовка за предстоящия сезон 2015/2016г. Групата на Петър Аджов стартира с крос и малко занимание с топка. За предстоящи контроли ще ви информираме допълнително.

Югозападната „В” група се оформя да е много силна въпреки, че се води аматьорска, в нея ще преобладава доста добър футбол и здрави футболни срещи ни предстоят. С нетърпение чакаме започването на шампионата и това, което ще се случи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close