ОбществоРегионални

В Говедарци се готвят за седмото издание на „Дар от природата”

Самоков 365

Даровете на природата за седми път ще сипят благодат. На 24 и 25-ти август в Говедарци отново се готвят да посрещнат скъпи гости отблизо и далеч. И тази година съборът на народното творчество ще привлече малки и големи любители на българския фолклор. Празничната програма започва преди обяд в събота и продължава до късните часове на следващия ден. Организаторите от НЧ „Христо Ботев – 1928” и кметството в Говедарци са подготвили разнообразни и интересни изпълнения за гостите и жителите на селото. „Ще има какво да се види и опита” – коментира председателят Мария Арангелова, визирайки кулинарната изложба, подготвена от членовете на самодейните състави. Тя ще бъде само една малка част от атракциите и черешката на тортата.

Откриването на фолклорната програма е на 24-ти август от 12 часа. На импровизираната сцена, разположена на площада ще се изявят групи от Балчик, Монтана, Перник, Кюстендил и много местни състави. Компетентно жури с участието на Вели Чаушев ще оцени и определи най-добрите изпълнения. Предвидени са четири специални награди – от НЧ „Христо Ботев – 1928”, кметството в Говедарци и две от бистро „Горица”. Специално уреден етнографски кът  с носии и предмети от бита ще радва посетителите.Като допълнение е базарът с домашно произведени храни и продукти. „Целта е хората да се докоснат до местното производство” – коментира Мария Арангелова.

Своеобразна машина на времето са и различните занаяти, които могат да се видят по време на фестивала. Вечерта в събота е отредена за гост-изпълнителя. Тази година това е поп-фолк певицата Димана. Започва обратното броене на дните и часовете до седмото издание на „Дар от природата” в Говедарци, част от което ще бъде заснето и показано в „Дестинация България”.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close