ОбществоРегионалниСамоков

В Бели Искър празнуваха с Ива и Велислава Костадинови

„Самоков 365”

В  събота, 18 август, в село Бели Искър беше много весело и шумно. Поводът беше празникът на селото, който по традиция се отбелязва на Голяма Богородица. Тъй като се падна в средата на седмицата беше изместен за почивните дни. Белоискровци посрещнаха този ден и с обновена фасада на сградата, в която се помещават кметството и читалището, както й с редица други подобрения.

Денят започна с раздаване на курбан за здраве в църквата „Успение Богородично”. Той беше осветен от отец Йордан. Двадесет и два казана очакваха всички желаещи да  опитат вкусната и ароматна гозба. За приготвянето на курбана се погрижиха Румен Пильов, Бойко Видинов, Катя Видинова, Катя Благоева и Цветана Николова.

В 18:00 часа беше поставено началото на музикалната програма на мегдана в селото. В нея участие взеха танцьорите от ФТА „Самоков”, с ръководител Борислав Искрев. Те раздвижиха атмосферата с кръшни хора. След това настроението беше допълнително повдигнато с изпълненията на талантливите сестри Ива и Велислава Костадинова. Празникът продължи до късните часове в ритъма на народните песни и хора.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close