ОбществоРегионални

Вътрешният министър Младен Маринов откри обновената сграда на РУП-Самоков

Анелия Балабанова

В навечерието на 8 ноември – професионален празник на българската полиция, вътрешният министър Младен Маринов гостува в Самоков и присъства на откриването на обновената сграда на РУП-Самоков.  Припомняме, че тя беше реновирана по ОП „Региони в растеж”, заедно с тази на общинска администрация и ОУ „Митр. Авксентий Велешки”.  Общо реализираните дейности възлизат на стойност 4 180 968.67 лв.

„ Това е един отдавна чакан от нас проект, защото откакто е построена сградата, въобще не беше ремонтирана. Благодарение на отпуснатите средства, сега се направи основен ремонт и достъпна среда за хората с увреждания” – заяви пред присъстващите кметът Вл. Георгиев. Той отбеляза работата по видеонаблюдението, което се изгражда със съдействието на Община Самоков. На него ще се разчита за разкриване на някои престъпления и поради тази причина мрежата се разширява непрекъснато. „Заедно с Общинския съвет заделяме средства за хора, които да подпомагат дейността на органите на вътрешните работи по време на зимния сезон, което е изключително важно за нас, тъй като сме община, ориентирана към туризма.” – отбеляза още той в приветствените си думи като добави, че това се забелязва. Градоначалникът благодари за отпуснатите автомобили, от които управлението е имало нужда. „Много е важно да вървим в този синхрон, заедно с местната власт, с органите на вътрешните работи в лицето на ОДМВР и Министерството, за да има добри резултати и спокойствие в региона”.

„Окривал съм и други сгради, но тук е направено повече от очакваното – отбеляза на свой ред вътрешният министър като акцентира върху това, че Самоков е красив планински и курортен град, в който трябва да има сигурност за гражданите, инвеститорите и туристите. Щатната заетост като комплектовка е една от най-високите в страната, което показва, че колегите намират тук добри условия за работа. Това би трябвало да ни направи и по-отговорни. Във връзка с видеонаблюдението, министър Младен Маринов коментира, че това е бъдещето. Неговото изграждане ще позволи освобождаване на ресурс, който да бъде разпределен по вилните зони и проблемните участъци. „Така ще сме по-ефективни при предотвратяването и разкриването на престъпленията” – заяви категорично той. Официалните гости бяха посрещнати по стара българска традиция с вкусна питка и си размениха плакети. След церемонията те се отправиха към „Самел 90” АД, където също имаха какво да видят.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close