ОбществоРегионални

Вълна от дарения за МБАЛ-Самоков в битката срещу коронавируса

Самоков 365

Вълна от съпричастност отприщи борбата  с коронавирусната инфекция COVID 19. Многобройни дарения получи самоковската болница в името на това специалистите работещи в нея да бъдат по-сигурни и защитени. Последният пример е от преди ден с осигурените предпазни облекла за многократна употреба от членовете на РК-Самоков. От „МБАЛ – Самоков” ЕООД не пропуснаха да благодарят на благодетелите за добрата воля и проявената съпричастност към лечебното заведение в битката срещу пандемията.

Един от най-крупните дарители е Симеон Пешов. С предоставените от него средства в размер на 13 462 хил. лева са закупени 6 бр. кислородни концентратори с консумативи  и принадлежностите за тях. Те ще влязат в употреба за подпомагане дейността на лечебното заведение в условия на извънредната ситуация, свързана с COVID-19 и ще се използват и от пациенти с респираторни и други заболявания в Отделението по педиатрия, Вътрешно отделение, Кардиологично отделение, Отделение по нервни болест и ОАИЛ.

Той е и един от основните дарители на новоизграждащия се храм „Св. Пантелеймон“ в двора на болницата. Само преди седмица г-н Пешов направи  поредно си дарение за храма в размер на 10 хил. лева за направата на неговия иконостас и олтар. Дарение от 10 хил. лева беше направено и от неговата дъщеря- Анна Пешова. Инж. Петър Георгиев предостави 250 броя предпазни маски за еднократна употреба. От фирма „Магнолия 74” ЕООД зарадваха с цветя медицинския персонал и внесоха настроение в тези тежки за всички дни. Станислава и Георги Станкови – собственици на фирма за строителни материали дариха 1000 лв. за клиничната лаборатория. Христо Гуцалски предостави 1000 маски, а Стоян Саладинов и БП Комерс съответно 240 и 200 броя от въпросните предпазни средства.

Постъпили по дарителската сметка на „МБАЛ-Самоков” ЕООД са  10 000 лв. от „Бекастрой” ЕАД, 500 лв. от общинския съветник Мартин Мартинов, 4000 лв. от кмета от Владимир Георгиев и 5 000 лв.от ОЗК Застраховане 5000,00лв.

От РЗИ-София област са предоставени 380 бр. предпазни очила, 380 бр. респиратори, 130 бр. защитни облекла, 150бр. маски, 150чифта ръкавици и 100литра етилов алкохол. Дарени от фирма „Василев и Тодоров” ЕООД са 65 защитни шлема, а от БЛС – 100литра дезинфектант, 5бр. опаковки/ 200мл./ за ръце и 20бр. очила. Ръководството отправя думи на благодарност с пожелание за здраве, благоденствие и още добри дела.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close