ОбществоРегионални

Възобновиха заседанията на Експертния съвет към Община Самоков

Самоков 365
От тази седмица започнаха заседанията на Експертния съвет към Община Самоков, при спазване на всички мерки и предписания. Заседанията се провеждат, като при разглеждане на проектите, плановете и преписките присъстват максимум по трима от членовете, експерти от общинска администрация, в зависимост от районите, които засягат преписките. Експертите заседават с необходимите предпазни средства и спазвайки дистанция.
Външните експерти от Регионалната здравна инспекция, Районната служба за противопожарна безопасност, Регионална инспекция по околна среда и водите и специалистите от браншовите организации – Камарата на архитектите, Съюза на архитектите, Камарата на инженерите и проектантите се запознават с проектите чрез индивидуално посещение и изготвят становищата си. Консултациите се извършват по имейл или чрез телефонен разговор.
Припомняме, че със заповед на кмета на общината, беше отменено провеждането на Експертен съвет и разглеждането на преписки и разработки бе спряно до 29 март. Инвестиционните проекти, в случай на спешност, можеше да се представят с доклад за ОСИП / оценка за въздействие на инвестиционен проект/ по чл. 142, т.2 от ЗУТ, при което няма необходимост от разглеждане на Експертен съвет и тече 14-дневния срок. Всички останали случаи, бяха отложени за разглеждане. С изтичане срока на заповедта, се взе решение за провеждането на Експертен съвет дистанционно, с цел да не се бави разглеждането на планове и проекти и да се спазят сроковете. Експертният съвет ще проведе заседания в няколко последователни дни, до разглеждане на всички постъпили преписки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close