ОбществоРегионални

Възобновени са курсовете по първа долекарска помощ за шофьорите

Самоков 365

Животът бавно и постепенно се връща в обичайното си русло. Кризата около появата на коронавируса не пожали нито един сектор от обществения живот и за съжаление тепърва ще усещаме все по-осезаемо резултата от предприетите мерки, свързани с разпространението на заразата. Преустановени за двумесечен период бяха курсове за първа долекарска помощ на шофьорите, отменени след въвеждането на извънредното положение в България. Това информира д-р Москова – председател на БЧК в Самоков като съобщи, че от 18-ти май те отново са възобновени. В София и София област такива се провеждат всеки ден.

„Това е с оглед да бъдат удовлетворени желанията и курсистите по-бързо да получат своите шофьорски книжки. Часовете по първа долекарска помощ в Самоков се провеждат два пъти седмично с по 6 човека, тъй като страната ни се намира в извънредна епидемична обстановка. Материалът се предава в пълния си обем и няма нужда от допълнителни часове, обяви д-р Москова. Таксата запазва досегашния си размер. Общо 6 курса са се състояли през месеците януари и февруари като през обучение са преминали 56 човека. Като цяло това не се отразило на момичетата и момчетата, които са си взели листовките и им остават заниманията по първа долекарска помощ. Това потвърди с думите си и Ана-Мария Мирчева – една от първите, включили се в обучението.

Започва поетапното възстановяване и на самите шофьорски изпити, които ще се провеждат при стриктно спазване на обявените санитарно-хигиенни мерки. В залите ще влизат по-малко хора, за да се спазва безопасна дистанция. Маските и ръкавиците са задължителни. Сядайки пред таблета, кандидат-шофьорите ще трябва да свалят маските, за да се легитимират пред камерите на системата. Както е известно, автокурсовете попаднаха сред забранените до 13 май образователни дейности. Два месеца бизнесът на автошколите беше изцяло блокиран, но към момента единственият вариант за финансова подкрепа са предложените от правителството мерки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close