ОбществоРегионалниСамоков

Второ TEDxSamokov събитие ще се проведе идната събота в Читалището

„Самоков 365“

Самоков ще бъде домакин за втора година на TEDx събитие. То ще се проведе на 10 декември /събота/ в салона на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“. Началният час е 10:00.

Какво всъщност е TEDx? TEDх е програма за местни независими събития, в които хората се събират и споделят TED преживяване в духа на заслужаващите разпространение идеи. В рамките на TEDx се събират говорители и видеа, за да вдъхновят смислени разговори и връзки. Конференцията TED дава основни насоки за програмата TEDx, но всяко TEDx събитие е организирано от местната общност.

TED е НПО, посветена на заслужаващите разпространение идеи. Започнала като четиридневна конференция в Калифорния преди 30 години, TED сега подкрепя инициативите чрез многобройни инициативи. Двете ежегодни конференции TED канят водещите световни мислители и дейци да изнасят беседи до 18 минути. Много от тях след това се разпространяват безплатно на TED.com. Те са включвали хора като Бил Гейтс, Джейн Гудол, Елизабет Гилбърт, Сър Ричард Брансън, Нандан Нилекани, Филип Старк, Нгози Оконджо-Ивеала, Сал Кан и Даниел Канеман.

За да може да се осъществи това събитие извън пределите на родината му се кандидатства за лиценз, който за Самоков е даден на Миролюба Ташова. Тя е един от основните двогатели това иначе доста мащабно събитие да може да се проведе и в по-малък град като Самоков.

За втора поредна година ТЕДхСамоков ще се състои в Читалище-паметник „Отец Паисий-1859“. Като тази година основните лектори ще бъдат имена като Сотир Немов, Петър Джугански, Прея и още доста други познати лица.

„Идеята всяка година е да показваме и разпространяваме какво всъщност притежаваме. Защото потенциалът е при нас. Има го и ще пребъде. Също така тази година в организацията на събитието са ангажирани изключително млади мотивирани хора пълни  с енергия, вяра и, разбира се, безкраен потенциал. Тед може да ви даде всичко, от което имате нужда. Очакваме ви на 10.12.2022 г.“, подчерта Миролюба Ташова.

Билети за събитието може да закупите директно от сайта: https://tedxsamokov.bg/%d0%b5%d0%ba%d0%b8%d0%bf/?lang=bg , на касата на Читалището и на място в деня на събитието.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close