ОбществоРегионалниСамоков

Второ благотворително издание на поетичния рецитал „Кауза, облечена в рими“, подготвят от СНЦ „Ти си доброто“

„Самоков 365“

Второ благотворително издание на поетичния рецитал „Кауза, облечена в рими“, подготвят от СНЦ „Ти си доброто“. То ще се проведе на сцената на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“, на 11 април от 18:30 часа.

Зад сдружението стоят трите добротворки Димитрина Тоскова, Мария Шейнова и Габриела Панева. Събитието „Кауза, облечена в рими“ е част от инициативата „За равен училищен старт“. Негова цел е да събере средства за закупуване на всички необходими училищни пособия за учебната 2023-2024 г. на децата в неравностойно положение и децата със специфични нужди от селата на Община Самоков, които са регистрирани в СНЦ “Ти си доброто”.

Първото издание на „Кауза, облечена в рими“, което се проведе миналата пролет, пожъна успех и организатори и участници успяха с общи усилия да съберат 2200 лв. Тази година организаторите обещават събитието да е по-мащабно и с повече участници. На сцената ще се качат самоковци с различни професии, но с общ интерес и любов към българските поети и вечните им стихове. Участниците са обединени не само от афинитета си към поезията, но и от желанието да бъдат част от благотоврителната инициатива в помощ на нашите, самоковски деца. Гостите на събитието ще могат да се насладят на творчеството на Христо Ботев, Валери Петров, Никола Вапцаров, Христо Фотев, Пейо Яворов, Блага Димитрова, Дамян Дамянова, Стефан Цанев и др., изпълнени под музикален съпровод.

„Всички от екипа на сдружението ще бъдем безкрайно щастливи, ако вие пожелаете да станете част от тазгодишната подготовка на предстоящото събитие. Идеята ни е благотворителната вечер да се превърне в ежегодно събитие. Пожелаваме си да пожънем успех и да има повече хора на очакваната от всички нас вечер“, посочиха организаторите на събитието.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close