КултураРегионалниСамоков

Второто издание на „Фестивал на картината“ с участието на Васил Василев – Зуека и Атанас Карадечев

Анна Манова

Предстои второто издание на „Фестивал на картината“ в Самоков. Участие са потвърдили известният актьор, а от и скоро художник, Васил Василев – Зуека и един от най-добрите ни скулптори – маестро Атанас Карадечев.

Организатор на събитието е художникът Танер Мерт, подкрепен от Община Самоков. Тази година откриването на второто издание, което има желанието да събере на едно място повече творци, е планирано за 5 април. А платната могат да бъдат видяни в рамките на две седмици. Срокът за записване за участие е 20 март, като желаещите могат да пишат директно в социалната мрежа на организатора Танер Мерт или на специално създадената за целта страница – „Фестивал на картината град Самоков“.

„Надявам се от Самоков да се включат поне 10 художника. От гостуващите автори, по-голямата част ще са мои приятели от групата „Любов на стативи“. Ще вземат участие и определен брой талантливи деца. Тази година ще включим само по 3-4 творби от автор, но може да се промени броят на картините в зависимост от броя на участниците. Надявам се и тази година да бъде както миналата, приятно и забавно!“, написа в социалната мрежа Мерт.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close