ОбществоРегионалниСамоков

Второто издание на „Самоков – обединени от спорта“ събра разнообразие от спортове на едно място

„Самоков 365“

За втора поредна година Туристическата градина в Самоков се преобрази в терен за различни спортни дейности на открито. Поводът бе спортното събитие „Спортен ден в Самоков“, което протече под надслов „Заедно можем повече, обединени – можем всичко“. То е част от проекта „Обединени от спорта“, с главен инициатор Мартина Байданова.

Идеята е на едно място да се съберат малки и големи любители на активностите като всеки един да може да открие своето кътче и да се включи в някое занимание. Към тях са добавени и няколко работилници.  Проектът стартира миналата година, а целта на организатора Байданова е да се обединят максимален брой спортни школи и треньори. В организацията се включват и много доброволци. Тази година събитието имаше двама водещи в лицето на Георги Симитчиев и Стефания Николова. Официални гости на спортното мероприятие бяха Петър Пеев – архитект и шампион по лека атлетика, първата олимпийска шампионка за България Йорданка Благоева и състезателят по волейбол Ваня Василева.

Интересното в тазгодишното издание е, че част от парите, които бяха събрани от билетите за участие, бяха с благотворителна насоченост. Сумата от 2111 лв. бе дарена на Сдружение с нестопанска цел „Ти си доброто“ за тяхната кампания за социално слаби деца на територията на Община Самоков – „За равен училищен старт 2023“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close