ОбществоРегионалниСамоковСпорт

Второто издание на „Обединени от спорта“ събира любители на различни активности на 3 юни в Туристическата градина  

„Самоков 365“

За втора поредна година в Самоков ще се проведе инициативата Ден на спорта, част от проекта „Обединени от спорта“. Ръководител на проекта е Мартина Байданова – сертифициран фитнес и пилатес инструктор с над 16 години практика в областта. Байданова съчетава опита си от два континента в тренировъчните програми, които изготвя за своите класове. Тя е ръководител на школа по пилатес Bodytune Pilates, има спортно и икономическо образование, което е донадградила в чужбина. Тазгодишното събитие е планувано за 3 юни /събота/.

На 18 юни 2022 г. се проведе пилотното издание на събитието, а Туристическата градина на града стана терен на крос, на дърпане на въже, на демонстрации по карате, аеробика, спортна гимнастика и всякакви видове активности на открито. Спортното мероприятие бе обвързано и с благотворителна кауза за жителите на град Самоков – отваряне на школа на училищна академия „Телерик“. През октомври миналата година две школи на Академията отвориха врати за децата от града.

На 3 юни 2023 г. предстои да се проведе второто издание на Спортен ден в Самоков. Неговото начало ще бъде от 10:00 часа и ще продължи до 14:00 часа. Таксата за участие е 15 лв. и се заплаща на място. Събитието е отворено за всички любители на спорта и спортните активности. Тазгодишното издание също е  обърнато и към благотоврителността като част от събраните средства ще отидат в подкрепа на СНЦ „Ти си доброто“ и инициативата „За равен училищен старт 2023 г.“

„Вярвам, че образованието, придобиването на нови знания и умения са основен двигател на прогреса. Поради тази причина, смятам че събитието ще предложи една прекрасна възможност за жителите на град Самоков, а и не само, да споделят един ден с близките и приятелите си на открито, да се запознаят отблизо с техниките на различни спортове, да обогатят знанията си, да  придобият мотивация, борбеност, отборност и много други.” – споделя Байданова.

Събитието се осъществява с помощта и подкрепата на Община Самоков, представители на бизнеса, спортни треньори, преподаватели и голям екип от доброволци.

„Очаквам второто издание на Ден на спорта Самоков с огромно вълнение, защото вярвам в полезността на неговото случване – за цялото ни общество. Заедно можем повече. Обединени можем всичко!”- заключи Мартина Байданова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close