ОбществоРегионалниСамоков

Второто издание на „Кауза, облечена в рими“ събра 3000 лв. от благотворителен рецитал

„Самоков 365“

Второто издание на „Кауза, облечена в рими“ събра 3000 лв. от благотворителен поетичен рецитал, който се състоя на 11 април в салона на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“. Организатор на благородната инициатива е Сдружение с нестопанска цел „Ти си доброто“ в лицето на Димитрина Тоскова, Мария Шейнова и Габриела Панева. Към тях се присъединиха членове и симпатизанти на сдружението. А от сцената, под музикален съпровод, прозвучаха едни от най-обичаните и популярни стихове на български автори от близкото минало и днес.

Това е второ издание на поетичния рецитал, като пилотното се проведе през май месец 2022 г. Събитието е част от кампанията „За равен училищен старт“, която цели да даде равен училищен старт на децата от Община Самоков, които са социално слаби, за да имат една по-голяма увереност в училище. На миналогодишното издание Сдружението и приятели събраха отново около 3000 лв., с които бяха закупени учебници и учебни пособия.

Основното желание на организаторите е да подарят една една приятна вечер на самоковци, като ги откъснат от делника и се пренесат в света на хубавата българска поезия. А стиховете бяха подбрани освен според човека, който ги изпълнява от сцената, но и като общочовешко послание да запазим доброто в себе си и да съумеем да го предадем и на останалите.  Сред избраните стихове прозвуча и една забавна творба на самоковеца Ангел Щъркелов. А на финала всички участници изпълниха заедно стихотворението „Добрите писма“ на Валери Петров и изписаха „Благодарим ви!“ , всеки държейки отделна буква. Публиката не остана равнодушна към изпълненията и аполодираше участниците.

Сред гостите, уважили събитието, бяха кметът Владимир Георгиев, зам. – кметът Люба Кленова, секретарят на Община Самоков Ангелина Вангелова, депутатът Валентин Милушев, собственикът на „Си Комерсиал 7“  Сотир Немов, гости и приятели.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close