ОбществоРегионалниСамоков

Второто издание на „Битката“ – нови състезатели, динамични игри и две каузи

Анна Манова

Второто издание на атрактивното състезание „Битката“ ще се проведе на 6 – 7 септември /петък и събота/ на територията на самоковското село Доспей. Негов основен инициатор и организатор е Станислав Ласкин, който заедно с новия си екип ще предложи на участниците в надпреварата зрелищни предизвикателства, разнообразни игри на арената и извън нея и не на последно място нова благородна кауза.

Състезанието „Битката 2“ ще започне в 9:00 часа в петъчния ден. За официалното откриване ще се погрижи Дидо от група Д2, който бе и финалист в четвъртото издание на едно от най-позитивните риалити програми в българския ефир. За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижи народната певица от Радуил Деси Николова. Непосредствено след това ще започне същинската надпревара. В ролята на водещи на състезателната част ще бъдат организаторът Ласкин и неговият помощник Иван Сапунджиев. Станислав Ласкин ще демонстрира как трябва да се преминава през игрите.

Каузите в състезанието са две. Едната е свързана с популяризиране на фондация „Вярвам в теб“, с основател Калина Паскалева. Тя помага на деца в неравностойно положение. Другата е свързана с родното село на Ласкин и желанието му да реставрира една от най-старите чешми в Доспей. Тя се намира в гората. Идеята му е около нея да бъде изграден кът за отдих с беседка, пейки и маси. Ще бъдат поставени кутии за дарения.

Във втория състезателен сезон на „Битката“ организаторите са заложили на много по-динамични игри, за сметка на силовите.  Интересното тази есен е, че част от тях ще се осъществяват извън арената, по еко пътека. Идеята е участниците да бъдат „лице в лице“ с природата около Доспей, преминавайки през реката, деретата, хлъзгавите настилки и калта. Нито една от игрите няма да се повтаря с такава от миналия сезон.

Състезателите, които ще мерят сили на арената, са около 30 души от цялата страна. В първото издание на състезанието, което се проведе в началото на април тази година, състезателите играеха един след друг. Сега те ще застават успоредно по двама, като всеки играе за себе си с индивидуално време. Другото различно е, че всички игри ще са многоетапни. На екран ще бъдат изписвани имената на състезателя, игрите и личното време, за да може да се проследи как се представят. Ще бъдат поставени и информационни табла за всички, които искат да се запознаят в детайли с игрите, програмата и играчите.

Ще бъдат заснети индивидуални визитки и епизоди, включващи емоциите, мислите и преживяванията на състезателите в надпреварата.

Финалната битка, която ще се проведе на 7 септември, също е променена. До елиминационния кръг ще достигнат двама мъже и две жени, които трябва да преминат през три игри. Сред игрите ще има доене на коза и преминаване през ров с кал. Резултатът ще покаже кой ще се класира на призовите позиции след двудневното изпитание на силите и възможностите.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close