ОбществоРегионални

Второкласници от 125 СУ „Боян Пенев” зарадваха децата от ЦНСТ-Самоков с подаръци

Самоков 365

От няколко години темата с букетите е повод доста училища да подемат благотворителни кампании. Моето училище години наред помага на дечица, нуждаещи се от лечение. Вече втора година кампанията се преориентира в набиране на средства за реставрация на ценни книги от Народната библиотека. Така започва разказа си Ирена Тасева, която е родом от Самоков, но отдавна живеят в София. Понастоящем е начален учител в 125 СУ „Боян Пенев”.„Като майка и педагог знам, че най-ценното богатство са децата. Те трябва да са безгрижни, щастливи и обичани. За съжаление някои от тях са лишени от тези им права, принадлежащи им законно. Ние, останалите – малките, големите, обществото, които имаме повече от тях, трябва да им показваме, че ни е грижа. Знаете ли какво богатство е една детка усмивка? Много обичам децата! А още повече – усмихнати деца” – продължава разказа си тя.

Букетите за първия учебен ден са пожертвани в името на една благородна кауза за децата от ЦНСТ-Самоков. „Свързах се с директорката на дома. Споделих с нея идеята, която имам и предложих на родителите да съберем средства и помогнем колкото може на децата – идва зима, да им осигурим дрехи” – споделя Ирена. Останалото се оказва лесно осъществимо на принципа: „Предай нататък”. От „Тризенс” – България решават и удвояват събраната сума. Цветята са прекрасен дари жест към един учител, но имат недостатък, че откъснати бързо увяхват и изгниват.А с парите, дадени за тях, можем да усмихнем няколко деца, да им дарим радост и най – вече нашето приятелство, категорична е преподавателката.

Колко струва един букет? За някои – нищо, а за други – яке, чифт дънки или други необходимости. Та за цената на 26 букета, ние облякохме децата за зимата с якета, дънки и др. С друга част са закупени консумативи, нужни за заниманията на децата. Всички те бяха предадени лично на децата от ЦНСТ-Самоков от групата, наброяваща 30 човека – второкласници от 125 СУ „Боян Пенев” и родители. Идеята е това да бъде не последната, а поредна акция „Направи добро” и в тях да се включат повече хора. Наближават празници, нека бъдем по-добри, но не само в такива дни.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close