Общество

Второкласници от ОУ „Христо Максимов” научиха правописните правила

На 9 май второкласници  от ОУ „Христо Максимов” показаха колко много са научили в часовете по български език и литература. Те бяха участници във финалния урок „Аз научих правилата”, който се осъществява по проект „Твоят час” и е обърнат към ученици с обучителни затруднения по български език и литература, с ръководител Боянка Чамова.

В часа присъстваха директорът на училището г-жа Антоанета Николова и родителите на децата. Още в самото начало г-жа Чамова подчерта, че тези знания са основополагащи и през цяла учебна година трябва да се усвояват правописните правила, за да бъдат грамотни децата. Учениците с обучителни затруднения са преминали допълнително 80 часа.

Децата трябваше под формата на тест да покажат какво са научили – буквите, звуците, гласните, съгласните, кои са частите на речта и как да ги разпознават в изречението. Второкласниците се  справиха отлично, с много желание взимаха участие и писаха на дъската. На финала направиха една диктовка и за да покажат колко гладко се справят с четенето, прочетоха един разказ.

В знак на удовлетвореност от съвместната им работа и от наученото в часовете, г-жа Чамова им подари по една книжка с приказки, за да не забравят да четат и през лятната ваканция. Директорът г-жа Николова също се включи с подаръци към децата – химикали и читателски дневници, за да описват в тях прочетените приказки. Тя изрази радостта си, че всички учители, включили се по проект „Твоят час”, са изключително всеотдайни и вършат работата си с любов и внимание към децата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close