ОбществоРегионалниСамоков

Второкласници от ОУ „Христо Максимов” изготвиха електронна книга

„Самоков 365”

Второкласниците от ОУ „Христо Максимов”, съвместно с тяхната преподавателка Ани Шейнова,  изготвиха електронна книжка. Тя е посветена на Деня на Земята, но се вписва и в днешния ден – 23 април, Международния ден на книгата и авторското право.

В заниманията по интереси малчуганите имаха за задача да напишат акростих, да рисуват и моделират по тема, свързана с опазването на Земята. Второкласниците отговорно и творчески се справиха с поставената задача, като сред препоръките им бяха да не се изхвърлят отпадъци произволно навсякъде сред природата, да се опазват въздухът и водата, да се рециклира, да се грижим за животните. В този дух бяха и акростиховете.

Директорът на учебното заведение Антоанета Николова поздрави децата и преподавателката за добрата идея да съчетаят в едно Международния ден на книгата и Деня на Земята, защото и двете събития са част от нашия живот – необходимо е да се четат книги, за да се натрупат знания, но и да се опазва околната среда, която е наш дом.  Тя благодари на всички свои колеги и възпитаници за положеното старание и труд.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close